Tatbikatta gerçek mermi kullandılar

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin saldırı tehditlerine rağmen yapılan tatbikatın 05.30’da (TSİ 07.30) başladığını bildirdi.

Kuzey Kore 23 Kasım’da, yine bir Güney Kore tatbikatı sırasında, adayı topçu ateşine tutmuş, 2 denizciyle 2 sivil ölmüştü.

Yeonpyeong adası etrafındaki suların kendi sınırlarına dahil olduğunu iddia eden Kuzey Kore, Güney Kore’nin gerçek mermilerle tatbikat yapması halinde misillemede bulunacağı uyarısında bulunmuştu.

Güney Kore ordusu da Kuzey Kore’nin bir provokasyonuna “hemen ve sert bir biçimde” karşılık vereceğini bildirmişti.

TATBİKAT BİR SAAT SÜRDÜ

Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, geçen ay Kuzey Kore’nin saldırısına uğrayan adada yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren tatbikatın sona erdiği belirtildi.

Güney Kore ordusu, tatbikatta Kuzey Kore’yi caydırmak amacıyla savaş uçaklarının da yer aldığını bildirdi.

Ada sakinleri, tatbikat sırasında sığınaklara sığındı.

BM TOPLANTISINDAN SONUÇ ÇIKMADI

Kore yarımadasında gerginliğin tekrar yükselmesi üzerine, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Rusya’nın talebiyle acil olarak toplandı.

Ancak bu sabaha karşı biten 9 saatlik toplantıdan bir sonuç çıkmadı.

Basına kapalı toplantıda, Kuzey Kore’nin kınanmasını isteyen Konsey’in daimi üyeleri ABD, İngiltere ve Fransa ile Kuzey Kore’nin açıkça kınanmasını istemeyen Rusya ve Çin arasında bir Konsey açıklaması metni üzerinde anlaşmaya varılamadı.

1271910cookie-checkTatbikatta gerçek mermi kullandılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.