Tavuklar antibiyotik dirençli bakteri deposu

The Health Protection Agency’nin yaptığı araştırmalarda İngiltere’de yetişmiş 64 ve yurtdışından getirilmiş 83 olmak üzere “organik olmayan” toplam 147 tavuk incelendi. Araştırma yapılan tavuk etlerinin üçte birinden fazlasında “E.coli” bakterisi bulundu. E.coli’nin idrar yolları enfeksiyonunun tedavisinde kullanılan önemli antibiyotik Trimethaprim’e bile dirençli olduğu belirtildi…


Agency, ayrıca 12 tavukta yine antibiyotik dirençli Campylobacter ve her 25 tavuktan birinde de Vancomycin Resistant Enterocci’yi buldu. Bilim adamları henüz netlik kazanmayan bazı bakterilerin de saptandığını belirttiler…


KAYGI VERİCİ
Araştırma sonuçları kadınlarda idrar yolu rahatsızlığının artmasına bir neden olarak gösteriliyor… Londra’daki St Barts Hospital Enfeksiyon Kontrol Bölümü Şefi Dr Mike Millar, çıkan sonçların kayfı verici oranda oludğunu söyledi. Dr Mike Millar, “İdrar yolları rahatsızlıklarının nedenini yıllardır bulmaya çalışıyorduk… Bakteriler idrar yolları, dolayısıyla da böbreke zarar veriyor…” dedi.


Uzmanlar tavukların yeterli pişirilmesiyle bakterilerin öleebileceğini belirtmelerine karşın İngiltere’de her üç kişiden birisi her yıl gıda zehirlenmesinden hastanelere başvuruyor… En çok gırda zehirlenmesine yol açan bakteri ise araştırmadaki tavukların dörtte birinde bulunan Campylobacter olduğu belirtildi.


Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organisation – WHO), antibiyotik dirençli bakterilerin geleceğin ciddi sorunlarından olduğunu açıkladı.

783130cookie-checkTavuklar antibiyotik dirençli bakteri deposu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.