Tayland’da gösteriler devam ediyor

Tayland’da, parlamentonun fesh edilerek seçimlere gidilmesi talebiyle başlayan hükümet karşıtı gösteriler ikinci gününe girerken, Başbakan Abhisit Vejjajiva, muhalefet yanlısı göstericilerin kuşatması altındaki makamına girdi. 

Görgü tanıkları, Başbakan Abhisit’i taşıyan aracın hiçbir engellemeyle karşılaşmadan 20 bin göstericinin oturma eylemi yaptığı Hükümet Evi binasının bulunduğu alana girdiğini ve yaklaşık 2 saat içerde kaldığını belirtti. 

Başbakanlık makamını kuşatarak bina önünde oturma eylemi yapan eski Başbakan Thaksin Shinawatra yanlısı göstericilerse, eylemin ikinci gününe bir yandan konuşmaları dinleyerek bir yandan da kahvaltılarını yaparak başladı. Göstericilerin bulunduğu alanda yüzlerce polis de güvenlik önlemi aldı. 

Tayland’daki, bu son eylemler Güney Doğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Zirvesi’nin hemen öncesinde düzenlendi. Göstericilerin liderleri, amaçlarının zirve öncesi hükümetin ülkeyi yönetemediğini komşulara göstermek olarak açıklamıştı. 

Bu gösterileri organize eden ve Thaksin yanlılarının da aralarında bulunduğu Diktatörlüğe Karşı Demokrasi İçin Birleşik Cephe’nin (DDBC) liderleri, Hükümet Evi binasını üç gün boyunca kuşatmayı planlıyor. 

1189220cookie-checkTayland’da gösteriler devam ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.