Tazminatıyla Şemdinli’ye okul

Sarızeybek, Manisa Belediyesi Fuar Merkezinde açılan Manisa Eğitim ve Kitap Fuarı’nda ”Ergenekon Gölgesinde İhaneti Yaşamak” isimli son kitabının imza gününe katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Sarızeybek, bir gazetenin kendisi hakkında ”uyuşturucu işi yaptığı” yönünde iddialara yer verdiğini ifade ederek, hiç kimsenin ”insanların onur ve şerefiyle oynama hakkı” bulunmadığını söyledi.

Sarızeybek, şöyle konuştu:

30 YILIMI TERÖRLE MÜCADELEYE ADADIM

”Kaldı ki biz ömrümüzün 30 yılını terörle mücadeleye vermişiz. 10 yıl dağlarda kalmışız, 6 yıl hiç gece uyumamışız, 4 yıl da hiç eve gitmemişiz. Böylesine bir mücadele vermiş bir insan hakkında aslı astarı olmayan, insanların kişilik haklarına ağır saldırı olarak nitelendirilen bir haberi yapmak vicdan ile bağdaşmaz. Haberi duyar duymaz, diğer internet siteleri de gazeteler de bu gazeteyi kaynak göstererek haber yapmışlar. Kimisi ‘Sarızeybek, PKK ile uyuşturucu işi yapıyor’ demiş, kimisi de ‘Toz işine girdi’ gibi yalan yanlış haberler yapmış. Ben, bundan son derece üzüntü duydum.”

Erdal Sarızeybek, söz konusu haberlerin yer aldığı yayın organları hakkında, avukatı Özge Çetinkaya aracılığıyla Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinde toplam 500 bin TL’lik manevi tazminat davası açtığını bildirdi.

22 ASKERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ KÖYE OKUL YAPTIRACAĞIM

Haklarını sonuna kadar koruyacağını dile getiren Sarızeybek, ”Siyaset Meydanı’ndayken ‘Beni Şemdinli’ye gömün’ diye vasiyette bulunmuştum. Mahkeme bizi haklı görür kazanırsak, Şemdinli’ye 13 Eylül 1992 tarihinde toplam 22 asker ve köylünün şehit düştüğü Konur köyüne ilkokul yaptıracağım” dedi.

Eski Türk Metal Sendikası Manisa Şubesi Başkanı Mehmet Ali Özaltın hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Sarızeybek, şunları söyledi:

BENİ ERGENEKON’U BULAŞTIRMAK İSTİYORLAR

”Ben sayın Özaltın’ı tanımıyorum, o da beni tanımıyor. Gitmiş İstanbul soruşturma savcılarına ifade vermiş. İfadesinde ‘Erdal Sarızeybek’in de Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ile maddi ilişkileri var’ demiş. Yani beni İstanbul’daki soruşturmanın içine çekmek için ifade vermiş. Şimdi beni ‘Ergenekon kasası’ diye BDDK, Sermaye Piyasa Kurulu araştırıyor. Ben buradayım. Ankara’da yaşıyorum, adresim belli, yerim belli. Ne olup olmadığım belli. Nereden çıktı bu kasa, masa… Bunu da başımıza çıkartan Mehmet Ali Özaltın, onun hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iftira atmaktan dolayı şikayette bulundum.” (A.A)

1205970cookie-checkTazminatıyla Şemdinli’ye okul

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.