TBCCI gecesinde ‘Charles ve Camilla’

Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası’nın (Turkish-British Chamber of Commerce and Industry -TBCCI) 25’inci kuruluş yılı, geçtiğimiz Cuma gecesi Savoy Hotel’de düzenlenen bir resepsiyon ve ardından da görkemli bir balo ile kutlandı.



Geceye Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun katılırken, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve işadamı Ahmet Nazif Zorlu’nun programlyarındaki değişiklik nedeniyle gelemedikleri öğrenildi.


TBCCI’nın gecesinde, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna, TBCCI Başkanı Remzi Gür ve Başkonsolos Sanlı Topçuoğlu da hazır bulundu.


CHARLES VE CAMILLA DA VARDI


TBCCI’a üye işadamlarının yoğun katılım gösterdiği gecede, bir de tatlı bir sürpriz de yaşandı. Konukların yemek yediği sırada anons eşliğinde salona Prens Charles ve eşi Camilla Parker-Bowles salona davet edildi.


Prens ve eşini görünce heyecanlanan geceye katılanlar yeni konukları ünlülerin benzeri sanatçılar olduklarını öğrenmelerine karşın yine de birlikte birlikte fotoğraf çektirmek istediler.


‘İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET DAHA DA BÜYÜYECEK’
Gecenin ilerleyen saatlarinde konukların karşısına çıkarak kısa bir konuşma yapan TBCCI Başkanı Remzi Gür, kurum olarak önemli hadefler peşinde olduklarını söyledi. Gür, bir bina için mevcut çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi. Gür, TBCCI’ın iki ülke arasındaki ticarette önemli bir rol oynadığını belirterek, “İki ülke arasında çeşitli şekillerde devam eden ticari ilişkilerin önümüzdeki süreçte büyüyerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.


Geceye katılan Bakan Ali Coşkun da bir konuşma yaptı. Böyle bir gecede bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla aradığını ve işadamlarına başarı dileklerinde bulunduğunu dile getirdi.


21’inci asrın, dünyanın yeniden yapılanmaya başlandığı bir asır olduğunu ifade eden Coşkun, “Bu aynı zamanda bir bilişim çağıdır. Küreselleşme sürecinde ülkeler arasındaki ekonomi ve ticari duvarlar kalkıyor ve hızlı bir rekabet çağı başlıyor’ dedi.


Türkiye ve İngiltere’nin birbirlerine ihtiyaçlarının bulunduğunu kaydeden Coşkun, ayrıca şunları söyledi: ‘Türkiye ile İngiltere  AB’nin iki uçunda, ama tarihsel dostlukları olan, aynı zamanda kara dostluğundan daha önemli olan deniz komşusu iki ülkedir. İki ülkenin bu rekabet ortamında birbirlerine daha fazla ihtiyaçları olacaktır diye düşünüyorum.”


GÜR VE EKİBİNİ KUTLADI
Coskun, artık klasik diplomasinin kalktığını, devlet adamlarının ve diplomatların açtıkları dostluk kapısından işadamları ve sanayicilerin geçerek, iki ülke arasında karşılıklı menfaate dayalı ilişkiler kurarak, müşterek yatırımlar yaptığını da vurguladı: “İşte böylesi ortamlarda diplomasi de kolay oluyor. Bunun için çok değerli dostum, meslektaşım Remzi Bey ve onun arkadaşlarını ikili çalışmaları dolayısıyla tebrik ediyorum”.
Harvey Marshall’ın da bir konuşma yaptığı gecede, çekiliş sonucu talihlilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.


İÇ FOTOĞRAF: Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna, TBCCI Başkanı Remzi Gür

780050cookie-checkTBCCI gecesinde ‘Charles ve Camilla’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.