TBCCI üyeleri Lordlar Kamarası’nda

Türk ve İngiliz işadamlarının üyesi olduğu Türk-İngiliz Ticaret Odası üyeleri Lordlar Kamarası’nda biraraya geldi.


Müslüman Lord Ahmed Nazir’in ev sahipliği yaptığı davete, Lordlar, milletvekilleri, işadamları, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Sanlı Topçuoğlu, Büyükelçilik diplomatları, Büyükelçilik ve Başkonsolusluk çalışanları ile İngiltere Türk toplumunu temsilen seçkin bir davetli gurubu katıldı.


Rotherdam Lord’u Ahmed Nazir, davetlilere hitaben yaptığı kısa konuşmada, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın, İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaretin karşılıklı olarak artmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği sürecine her zaman için destek olmaya hazır olduğunu hatırlatan Lord Ahmet, İngiltere’nin Türkiye’ye olan yakın desteğinin memnuniyet verici olduğunun altını çizdi. Karşılıklı ticaret hareketlerinde önemli bir rolü olan Türk-İngiliz Ticaret Odası üyelerini Lordlar Kamarası’nda konuk etmekten mutlu olduğunu kaydeden Nazir, “iki ülke arasındaki ticari hareketlerin her geçen gün yükselişi, İngiltere ile Türkiye arasında ekonomik ve siyasi yakınlaşmayı daha da güçlendireceğine inanıyorum” diye konuştu. Aynı zamanda Remzi Gür’ün kendisi için çok önemli eski bir dost ve arkadaş oldugunu, bundan sonrada her zaman kendisini ve Türk toplumunu desteklemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.


TBCCI Başkanı Remzi Gur de Lord Ahmed’e TBCCI ve Türk toplumuna adına göstermiş olduğu samimi dostluk ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Bundan sonra da İngiltere’nin verdiği  desteğin devam etmesi ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin dahada güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Katılanlar için çok sicak bir havada devam eden resepsiyon daha sonra Lordlar Kamarası terasında devam etti. Davetliler ve Lordlar Kamarası’ndan temsilcileri, ikili görüşmeler gerçekleştirip iki ülke arasında daha neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.


Gecenin sonunda konuklara iki gurup halinde House of Lord ve House of Parlament gezdirildi.


FOTOĞRAF: Küçük kutuda Lord Ahmet Nazır dua ediyor

781900cookie-checkTBCCI üyeleri Lordlar Kamarası’nda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.