TBCCI’da Brexit komitesi

Edhem’in açıklamaları aynen şöyle:

İngiltere’nin AB’den çıkması sonucu oluşan gelişmeler ve sorular için ilgi kesim ve kişiler bu İki ülke arasında karşılıklı ticaret ve yatırımları kolaylaştırıcı lider platform görevini yapan TBCCI’dan açıklamalar ve cevap bekleyecekler.

Burada atılacak önemli olan adım şimdi iki ülke arasında ticaret ve yatırımların eskisi gibi sürdürülmesi ve bu arada İngiltere’nin AB’den çıkışının İngiltere’nin en iyi çıkarına göre müzakere edilebilmesi için hükümet ve kuruluşlarla birlikte çalışılmasıdır.

Bu nedenlerle, TBCCI önde gelen İngiliz ve Türk firma ve kuruluşlardan oluşan bir Brexit Komitesi kurmuştur.

Jessica Hand, Head of Arms Export Policy Department, FCO
Chris Watts, Vice President – Turkey and Central Asia, BAE
Cameron Murray, Head of MEA Lloyd’s Global Markets, Lloyds,
Aytuğ Göksu, Commercial Counsellor Turkish Embassy
Dilek Tuna, Foreign Relations Coordinator DEIK Turkey
Nicolas Bertrand, Head of Equity and Derivatives Markets, London Stock Exchange Group
Representative from BP plc

Bu Komite Brexit’ten kaynaklanan sorulara cevap vermeye ve iki ülke arasındaki mevcut ekonomik canlılığın korunmasına, hatta daha da ileri götürülmesine çalışacaktır.

Türkiye ve İngiltere, siyaset, ekonomi dahil uluslararası platformda yer alan birçok konuda birbiriyle çok yakın ilişkilerde bulunmaktadır. Her iki ülkede çok geniş yatırım ve ticaret fırsatları mevcuttur; gelişen ekonomileri güçlü, enerjik ve canlıdır. İngiltere dünyanin 5nci en büyük ekonomisine, Türkiye Avrupa’da 6ncı, dünyada ise 16ncu en büyük ekonomisine sahiptir.

Türkiye ve İngiltere’nin global özellikli ticaret ve yatırım potansiyelleri genelde bölgesel birleşme ve ortaklıklardan bağımsızdır.

772400cookie-checkTBCCI’da Brexit komitesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.