TBCCI’dan bilişim paneli

Türkiye bilişim sektörü, mevcut birikimini Avrupa ülkelerine ihraç etmek için yurtdışına yönelik girişimlerini yoğunlaştırdı.  


İngiltere’de yerleşik IT firmalarından ve akademik çevrelerden geniş bir katılımcının ilgiyle izlediği toplantıya, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Ömür Kızılarslan, VESTEL-CABOT Genel Müdürü Alp Somyürek, Meteksan Başkan Yardımcısı Mustafa Atilla, Phoenix Technologies Genel Müdürü Cormac McCarty ve LogicaCMG direktörü Sarah Loveday konuşmacı olarak katıldı.


Toplantıda, Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacmindeki artışa dikkat çeken Türkiye’nin Londra Ticaret Başmüşaviri Ömür Kızılarslan, bu ticarette Türkiye’nin 1.2 Milyar ABD Doları ticaret fazlası olduğunu vurguladı.


Kızılarslan bu ticaret hacminde IT sektörünün henüz hakkettiği yere ulaşamadığını ancak bu alanda ciddi bir potansiyel olduğunu ifade etti. TBCCI yönetim komitesi üyesi ve İmperyal Kolej Öğretim Üyesi Turalay Kenç ise, gelecek dönemde de bu tür faaliyetlere devam edilmesinin yararlı olacağını düşündüklerini ve misyonlarının IT gibi yeni sektörlerde İngiltere ile iş potansiyelinin arttırılması olduğunu bildirdi.

778660cookie-checkTBCCI’dan bilişim paneli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.