TBMM Başkanı Bülent Arınç Polonya’da

TBMM Başkanı Arınç’a Izmir Milletvekili Turkan Miçooğlu,Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder’in  yanısıra Bayburt Milletvekili Ülku Gökalp eşlik ediyor.

Bülent Arınç,Polonya ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Arınç, açıklamasında Polonya Meclisi Başkanı Wlodzimierz Cimoszewcz’in davetine icabetle, üç günlük resmi bir ziyaret için geldiğini ve Türkiye ve Polonya arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerinin daha da geliştirilmesi amacıyla yapılması gerekenler üzerinde duracaklarını söyledi.

“Türkiye ve Polonya arasında siyasi hiçbir sorun bulunmamaktadır. Ekonomi ve kültür alanlarındaki ilişkilerimiz mükemmel biçimde gelişmektedir” diyen Arınç, “Türk yatırımcılar Polonya’nın içinde bulunduğu kalkınma ve dönüşüm sürecinde önemli projeler üstlenmişlerdir. Bununla birlikte, ekonomik ve ticari işbirliğimizi ülkelerimizin mevcut potansiyellerini yansıtır düzeye getirebilmek için daha fazla çaba göstermemiz gerektiğini için Polonyalı muhataplarımızla da gerekli istişarelerde bulunacağım” dedi.

19’uncu yüzyılda işgal altındaki topraklar Türkiye’ye sığınan Polonyalı vatanseverlerin, İstanbul’un Beykoz İlçesi’ndeki Polonezköy’ü kurduklarını belirten Arınç, şöyle devam etti:

“150’nci doğum günü Türkiye’de de kutlanacak Polonya’nın büyük vatan şairi Adam Mickiewicz yaşamının son günlerini İstanbul’da geçirmiş, Türk-Polonya dostluğuna deyişleriyle anlamlı ve belleklerde daimi kalıcı katkılarda bulunmuştur.  Bu ziyaretimin, Türkiye ile Polonya arasında köklü bir tarihe dayanan ve günümüzde her alanda giderek gelişmekte olan ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum.”

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın,Polonya’daki resmi ziyaretleri sırasında bazi tarihi ve turistik yerleri gezeceği ardından da Polonya Başbakanı Marek Belka ile bir görüşme yapacağı belirtiliyor. Arınç,Polonya gezisi sonunda Varşova Büyükelçiliginde onuruna verilecek olan yemeğe katılacak.

 

 

1101090cookie-checkTBMM Başkanı Bülent Arınç Polonya’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.