TBMM Başkanı'ndan Deniz Feneri yorumu

Toptan, CNN TÜRK Televizyonunda soruları yanıtladı. Deniz Feneri davasının Türkiye'ye yansılamalarını değerlendiren Toptan, ''Dün verilen bu kararı, Türkiye görmezlikten gelemez. Zaten bir başvuru üzerine Cumhuriyet Başsavcılarının konu ile ilgili çalışmayı başlattıklarını biliyoruz'' dedi.


TBMM Başkanı Toptan, konunun hızlandırılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
''Çünkü, bu tür olaylarda, gelişmelerde, ilgili kurum neresi ise bu yargı olabilir, yasama olabilir, idare olabilir, ilgilisi kim ise süratle hareket etmez ve süratle sonuçlandırmaz ise işte o zaman siyaset kurumu içerisinde yoğun tartışmalar yapılıyor ve yargı, yahut o işi götürmekte ve yürütmekte olan birim, işini tam anlamıyla gerçekleştiremiyor. O bakımdan dünkü kararın sonunda bizim savcılarımız da süratle olaya el koyup, süratle sonuçlandırmak için gereken her şeyi yapmalıdır.


'Hiç bir şey olmadı, oradaki karar orada kaldı. Türkiye'nin bununla ilgisi yok' dememeli, bir çok nedenle dememeli… Bizim din duygularımız kullanıldı, insani değerler kullanıldı ve kötü kullanıldı. Bu kötü kullanım da itiraflara dayalı olarak Alman yargısı tarafından hükme bağlandı. Türkiye'nin çok hassas olduğu bir alandır bu alan. İnsanlarımızın bu tür konulardaki yardım sever duygularını, özelliklerini biliyoruz. O bakımdan, burada yanlış yapanın yanına kar kalmadığının mutlaka Türkiye boyutunda da ortaya çıkarılması gerekiyor.''


TBMM Başkanı Toptan, ''siyasette yükselen tansiyona ne diyorsunuz?'' sorusunu cevaplarken de belli bir düzeyi koruduktan sonra siyasette tartışmadan korkulmaması gerektiğini ifade etti. Toptan, ''Tam tersine bir ülke tartışamıyorsa, sorunlarını konuşamıyorsa orada demokratik eksiklik var demektir. Çok şükür Türkiye'de her şey tartışılabiliyor, her şey konuşulabiliyor ama dediğim gibi o asgari çizgiyi korumamız gerekir'' diye konuştu.

1066840cookie-checkTBMM Başkanı'ndan Deniz Feneri yorumu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.