TBMM’de CHP’lilerden tişörtlü eylem

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, verdiği önerge üzerinde konuşmak için kürsüye, ceketinin içine giydiği ”Sendikalara baraj, işçilere gaz. İşte ileri demokrasi” yazılı tişörtle geldi.
Çam, konuşmasının sonunda elindeki ”Bu yasa sendikal örgütlenmeye yeterli güvence sağlamıyor” yazılı dövizi göstererek, kürsüden ayrıldı.

Tasarının görüşmelerinde CHP İstanbul milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal ve Mevlüt Aslanoğlu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ”Grev yasakları, grev erteleme, grev durdurma, 12 Eylül yasakları yasa ile sürüyor, yenileri geliyor” yazılı tişörtleri, ceketlerinin içine giydi.

CHP sıralarında ”12 Eylül’ün yapamadığını bu yasa yapacak”, ”12 Eylül grev yasakları, bu yasayla sürüyor”, ”Grev oylaması tuzağına dikkat”, ”Bu yasa ILO Sözleşmesine aykırıdır. Türkiye’yi ILO’nun kara listesinin gediklisi yapacaktır” yazılı dövizler dikkati çekti.

Milletvekilleri, bu dövizleri, Genel Kurul’a gelişi sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e gösterdi. (ntvmsnbc)

FOTOĞRAF: CHP İstanbul milletvekilleri Süleyman Çelebi
İLGİLİ YAZI: İsmail Bayer / Toplu iş ilişkileri Meclis gündeminde görüşülüyor

1360270cookie-checkTBMM’de CHP’lilerden tişörtlü eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.