TBMM’de “Kıbrıs” Saçmalıkları

Tüm yanında olanlar katledilirken kendisinin “nasıl sağ salim bir samanlıktan çıkabildiği” sorusunu bugüne kadar hiç bir zaman inandırıcı bir şekilde açıklayamamış ve bu konuda hakkında her zaman farklı görüşlerin dile getirildiği bir şahsın günün birinde milletvekili seçilmesi sonucu bu konu Türkiye’de daha da yoğun konuşulmakta halen. Kızıldere’de gerçekten ne olduğunu bilmeyen bizler kimseyi suçlayamayız ancak her anlatılana da inanmak zorunda değiliz. Bu nedenle de böylesine bir konumda kişinin tüm konuşmaları da özel bir hassasiyetle izlenmekte.

Hele bu milletvekili bilip bilmeden her konuda ahkam kesmeye başlayınca durum daha da vahimleşiyor.

TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmelerinde söz alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kıbrıs Barış Harekatı’nı “işgal” olarak nitelendirmiş.

Sayın Kürkçü’nün ”Şimdi oradan askerimizi nasıl çıkaracağımızı bilemiyoruz. Kıbrıs halkı istemiyor bunları, bırakın bunları” cümlesi ise çok hazin!

Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs’ı “Faşist bir cuntadan kurtarmış olduğunu” ve bu sayede binlerce Kıbrıslı Rum sosyalistin, sendikacının, üniversitelinin de yaşamlarının kurtarıldığının ya bilmiyor ya da bilmek işine gelmiyor olsa gerek Sayın Kürkçü’nün. Yunanistan’daki “Faşist Albaylar Cuntası” tarafından organize edilen bir cunta eğer iktidara gelseydi bugün Kıbrıs Adası çok farklı olacaktı.

Belki de Kıbrıslı Türk sayısı üzerine tartışamayacaktık bile.

“İşgal” dediği işte böyle bir olay.

Sayın Kürkçü acaba hangi “Kıbrıs Halkından bahsediyor?”

Arada bir onu KKTC’ye davet edip ona bu “altın değerindeki bilgileri” aktaranlar mı Kıbrıs Halkı?

Muhatabı olan “üç,beş üyeli” marjinal particik temsilcileri mi Kıbrıs Halkı?

“Askerimiz” diyor Sayın Kürkçü. İlginç değil mi?

Hem “işgalci” hem de “askerimiz”. Nasıl oluyorsa?

Ama sonra ağzından kaçırıveriyor asıl lafı ve “bunlar” deyiveriyor.

“Bunlar” dediği “askerimiz” dedikleri.

Türkçe Dili güzel bir dildir ve her durum için kelimelerimiz vardır dilimizde.

“Sevmediğiniz, aranıza almak istemediğiniz, kendinizle aynı ayarda görmediğiniz, dışladığınız, küçümsediğiniz ve “adam yerine koymadığınız” insanlar için kullanılır “bunlar” kelimesi.

Çok kaba bir kelimedir. Bir tür üstü kapalı hakareti içerir.

Türkçe dışındaki dillerde de benzeri çevirileri vardır. Örneğin Almanya’da Türkleri istemeyenler de “bunları sınır dışı edin” diye bağırıp dururlar.

“Bunları” istemiyormuş Kıbrıs Halkı!

“Bırakın bunları” diyor Sayın Kürkçü!

75 milyonluk Türkiye’de milyonların “bu” “adam fazla oluyor” dediği ve kendisinin “Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları için layık gördüğü “bunlar” kelimesinin tekilini de Türk Halkı’nın “ona” layık gördüğünü de biliyoruz. Yorumu siz okurlarıma bırakıyorum.

Ertuğrul Kürkçü’ye sormak lazım.

O “engin” Kıbrıs Bilgileri kapsamında acaba “Kıbrıs Halkı” derken kastettiği Rumlar mı yoksa “bunlar mı”?

Tabii günahını almayalım. Meclisteki konuşmasında Kıbrıs Halkı olarak belki kafasındaki Kıbrıs’tan yola çıkıyordur. Yani söz konusu olan KKTC değil de Rumlar tarafından adı istismar edilen “Kıbrıs Cumhuriyeti” isimli Rum Kesimi’dir!

O zaman sonuna kadar haklı Sayın Kürkçü. Kıbrıs Halkı olarak tanımladığı Rumlar “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni adada da istemiyorlar”.

Sayın Kürkçü’yü bilgilendirmekte yarar var:

“Bunlar” ise tam tersi düşüncedeler. Kendisi Türk Askeri’ni bunlar diye tanımladığına göre Türk Askeri’nin can ve mal güvenliği için adada kalmasını isteyen KKTC Halkı’ndan da “bunlar” diye bahsediyor olsa gerek.

Evet o “bunlar” Sayın Kürkçü’nün kendilerini kastederek meclis kürsüsünden saçmalamasına da haklı olarak kızıyorlar.

1618150cookie-checkTBMM’de “Kıbrıs” Saçmalıkları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.