TİDAF: AB üyeliğine katkımızı düşünüyoruz

Avrupa’daki Türkçe konuşan topluma yönelik olarak yayın yapan Avrupa Tv’de 13 Haziran akşamı saat 22’de yayınlanan Bakış Açısı programına katılan TİDAF Başkanı Yenice, TİDAF Başkan Yardımcısı Ziya Akşahin, Romanya Temsilcisi Dursun Altınışık ve TİDAF’ın Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Öner, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve Türkiye’nin AB sürecini değerlendirdi.


TİDAF Başkanı Yenice, Avrupa’da 100 bin Türk işadamının 40 milyar dolarlık bir ciroya sahip faaliyette bulunduğunu açıklayarak Türk kökenli sermayenin ciddi bir güç haline geldiğini ve TİDAF aracılığıyla da Türkiye’nin ekonomik ve siyasi çıkarlarını savunduklarını söyledi.


Başkan Yenice, Türkiye’nin AB’ye üyeliğine tam destek verdiklerini belirterek, “Avrupa’da yaşasak da kalbimiz, beynimiz Türkiye’de… Avrupa’daki Türk işadamları olarak Türkiye’nin AB sürecine nasıl katkıda bulunabiliriz diye sürekli düşünüyoruz. Türkiye, AB standartlarına ulaşabilmesi için öncelikle eğitime önem vermeli” dedi.



SİVİL TOPLUM YÜZYILA DAMGASINI VURACAK


TİDAF Başkan Yardımcısı, İngiltere, Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nden Sorumlu Üyesi Ziya Akşahin de sivil toplumun içinde bulunduğumuz yüzyıl içinde öneminin daha da artacağını belirterek TİDAF’ın önemli bir misyon üslendiğini söyledi.


İşadamı TİDAF’ın Türkiye’deki iş dünyasıyla eşgüdümlü çalıştığını vurgulayarak, “Türk ürünlerinin dış pazara açılmasında aracı olmaya çalışıyoruz. Son olarak Malatya’daki Uluslararası Kaysı Festivali’ne yabancı işadamlarını götüreceğiz…” dedi.


Gençleri sivil toplum çatısında çalışmaya çağıran Akşahin, TİDAF’ın zenginler kulübünden öte toplum yararına sosyal çalışmalar yapan bir kuruluş olduğunu anlattı.


Akşahin, Türkiye’nin geleceğinin AB’de olduğunu ve Türkiye’nin reformları toplumun çıkarlarını gözeterek sürdürmesi gerektiğini vurgulayarak, İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumun yapılanmasını ve sorunlarını anlattı. Akşahin 1990’ların başında 150 bin işçiyi istihdam eden tekstil sektörünün emek ucuz bölgelere kayarken Türkiye’nin büyük bir fırsat kaçırdığını sözlerine ekledi.


TİDAF Romanya Temsilcisi Altınışık da Romanya ve Türkiye’nin karşılıklı dostluğa önem verdiğini belirterek, Romanya’da 8 bin 989 Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini ve 1990’lı yıllarda 250 milyon olan ticaret haddinin önümüzdeki bir kaç yıl içinde 10 milyar Dolar’a çıkabileceğini söyledi. Altınışık, TİDAF’ın Avrupa’daki Türk işadamlarının faaliyetlerini tek çatıda toplayarak oluşturduğu gücün toplum yararı etkinliklere kanalize edildiğini de sözlerine ekledi.


FOTOĞRAF: (Üstte) TİDAF Başkanı Ahmet Serdar Yenice ve TİDAF Başkan Yardımcısı, İngiltere, Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nden Sorumlu Üyesi Ziya Akşahin

791880cookie-checkTİDAF: AB üyeliğine katkımızı düşünüyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.