TİDAF Başkanı sert çıkıştı

Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Federasyonu (TİDAF) olağanüstü bir toplantı düzenleyerek dernek başkanları ve federasyon üyelerine yeni döneme ilişkin kararların ele alındığı bir brifing verdi.

Federasyon Başkanı İhsan Öner’in çağrısı üzerine bir araya gelen işadamları, daha dinamik bir yapının oluşturulması konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Toplantı öncesinde üyelere mesaj gönderen başkan Öner,aidatların ödenmesi konusunda duyarlı olunmasını istedi.

Bir kaç derneğin dışında, hiç bir derneğin üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yeterince yerine getiremediğini belirten Öner şunları belirtti:

“Bir kaç derneğimizin dışında hiç bir dernek aidatını bile ödemiyor. Bu kurum varlığını nasıl devam ettiriyor? ‘TİDAF Türkiye Şubesi ile birlikte önemli miktarda sabit gelirleri olan bir federasyon sadece bir kaç derneğin ödediği aidat ile bu masrafları nasıl karşılıyor’ diye bir soruyu hiç bir dernek başkanı arkadaşımız kendisine sormuş mudur? Görünen o ki. ‘nasıl olsa diğerleri ödüyordur, ben ödemesemde olur’ diye düşünülüyor. Bu ne biçim mantık? Bu nasıl sorumluluk anlayışıdır. Bu nasıl paylaşım ve birlik anlayışıdır”

TİDAF, 1993’de Türkiye ile Avrupa arasındaki ticari ilişkilerde köprü kurmak, yabancı yatırımcıları Türkiye’de yatırım yapmaya teşvik etmek, Avrupa’daki Türk işadamları arasında ticari beraberlik oluşturmak amacıyla kuruldu. Kısa sürede bütün Avrupa’da örgütlendiği gibi Çin’de şube açmayı da başardı.

1098800cookie-checkTİDAF Başkanı sert çıkıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.