İTDF'den karakol saldırısına kınama

Çatısında 16 derneği barındıran İTDF Yönetim Kurulu'nun açıklaması aynen şöyle:


"Duyarlı Türk Kamuoyu,


Hakkari’nin  Şemdinli – Aktütün  Jandarma Sınır Bölüğü'ne bağlı Bayraktepe Karakolu'na yönelik hain bir terör saldırısı sonucu vatani görevlerini yapmakta olan 17 Mehmetçiğin şehit edildiği ve 20 askerimizin yaralandığına dair acı haber, yurt içinde ve dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın yüreğini yakmıştır.


Dostluğun, kardeşliğin pekiştiği, küskünlerin barıştığı bayramın hemen ertesinde genç yaşta yaşama hakları gaspedilen evlatlarımızın canına kast edenler büyük bir gaflet, delalet ve ihanet içerisinde hareket etmektedirler. PKK / Kongra Gel teröristlerinin ve bunların arkasındaki malum güçlerin ülkemizi parçalama, milli birliğimizi bozma ve kardeşi kardeşe düşman etme çabaları başarıya ulaşamayacaktır. Halkımızın  günümüze dek sürdürdüğü sağduyulu yaklaşımı ile birlik, beraberlik ve bütünlüğünü koruyarak teröre karşı en anlamlı cevabı vereceğine inancımız tamdır.


Ayrıca, bu tür terörist saldırılarının yabancı basında verilmesi esnasında kullanılan ifadeler ve bazı yabancı devlet politikacılarının konuya yaklaşımlarının yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızda derin bir hayalkırıklığı yarattığını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Avrupa Türkleri olarak bu konuya gereken hassasiyeti göstermeyip çifte standart uygulayan kişi ve kurumların bu tür yaklaşımlarını ‘teröre verilen dolaylı destek’ olarak algılamaktayız. Terörü kendi ülkeleri ve halkı için bir tehdit ve insanlık suçu görüp, yok etmek için her türlü yöntem ve imkanlarını kullananların Türk insanı için aynı duyarlılığı göstermeyişlerini şiddetle kınıyoruz.


Terör bir insanlık suçudur ve toplumun her kesimi ‘teröre hayır’ deme iradesini ortaya koymalı; bu suçu işleyenler, insanlık adına kınanmalıdır. İTDF olarak terörün her türlüsünü şiddetle kınadığımızı bir kez daha vurgular, terör kurbanlarına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, aziz milletimize ve kahraman Türk ordusuna sabır ve başsağlığı dileriz. 


Saygılarımızla…"

816060cookie-checkİTDF'den karakol saldırısına kınama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.