İşte Ecevit’in yeni partisinin adı

Rahşan Ecevit, DSP’nin Bülent Ecevit’in çizgisinden uzaklaştığını belirterek, düşüncelerini ileriye taşıyacak yeni bir parti kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Ecevit, Mithatpaşa Caddesi’ndeki çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında, yeni parti kurma çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Örgütlenme çalışmalarının Doğu ve Güneydoğu illerinde büyük ölçüde tamamlandığını belirten Ecevit, bayramın ardından gerekli girişimlerin yapılacağını ifade etti. Rahşan Ecevit, ”DSP, Ecevit’i terketmişti. Düşüncelerini ileriye taşıyacak yeni bir parti kurmayı amaçladık. Kurulum çalışmaları sürüyor” diye konuştu.

”Partinin isminin ne olacağının” sorulması üzerine Ecevit, önce ”Demokratik Halk Partisi” ismini verirken, daha sonra ismin ne olacağının tam kararlaştırılmadığını söyledi. Ecevit, partinin yönetiminde yer alacak isimleri de açıklamadı.

Kendisinin yönetimde olmayacağını, ancak dışarıdan destek vereceğini dile getiren Rahşan Ecevit, ”İşlerim çok, o nedenle parti çalışmalarına katılamayacağım. Eşimin bıraktığı işler var. Büyük bir arşiv var, derlenmesi gereken evraklar var” dedi.

Bülent Ecevit’in piyasada kalmamış kitaplarını da yeniden bastırdıklarını anlatan Rahşan Ecevit, İş Bankası’nın, kendisinden kitaplaştırmak üzere hayat hikayesini istediğini söyledi.

Rahşan Ecevit, ”Benim hikayem Ecevit’in hikayesi olduğundan zaman alıyor. Bir çok bilinmeyen konu var onları yazacağım, yanlış bilinenleri düzelteceğim. Kitap için 6 ay süre verdiler, 5 ay kaldı” diye konuştu.

1219200cookie-checkİşte Ecevit’in yeni partisinin adı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.