İşte politikacı farkı…

Başbakan AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış ile görüşen ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de biraraya gelecek olan Miliband ülkesinin Türkiye’nin AB’ye olan desteğini yineledi ve Kıbrıs sorunun çözümü ileriye götürmek için iyi bir zaman olduğunu belirtti.

Miliband basının “domuz gribi aşısı” ile ilgili tartışmalarla ilgili sorularını yanıtlarken de İngiltere’de de bu konuda fikir ayrılıkları olduğunu vurgulayarak, konunun uzmanları tarafından programlandığını, bir politikacı olarak görüş bildirmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Bir gazetecinin, Afganistan’da 5 İngiliz askerinin öldürülmesiyle ilgili sorusu üzerine Miliband, bunun öncelikle insani bir durum olduğunu söyledi. İkinci olarak, Afgan halkının Taliban’lı günlere geri dönmek istemediğini kaydeden Miliband, küresel terörle mücadelede Afgan güvenlik güçlerine destek vermekle önemli bir görev yürüttüklerini belirtti.

Miliband, ulusal bütünlüğün korunması, rüşvet ve diğer konularla mücadelede yeni Afgan Hükümeti’nin de çok önemli politik sorumlulukları olduğunu söyledi.

826310cookie-checkİşte politikacı farkı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.