İşte son yerel seçim anketi

ORC, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir ve Bursa’da yaptığı yerel seçim araştırmasını tamamladı.

Araştırmanın sonuçlarına göre yerel seçimler için Adana, Balıkesir ve Bursa ’da AK Parti, Antalya ’da ve Aydın ’da ise CHP önde gidiyor.
Adanalı AK Parti seçmenleri Ömer Çelik’i Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görmek isterken, Antalya’daki CHP seçmenleri halen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Akaydın ’ı adaylık için ikinci sırada görüyor.

Antalyalı seçmenlerin yüzde 38.5’i Süleyman Evcilmen’i, yüzde 35.2’i ise Mustafa Akaydın’ı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediklerini belirtiyor.

Objective Research Center (ORC), Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir ve Bursa’da yaklaşık 4 bin 500 kişiyle yaptığı Yerel Yönetimler Araştırması’nı tamamladı. Adana’da 995, Antalya’da 975, Aydın’da 700, Balıkesir’de 739 ve Bursa’da bin 60 kişiyle yapılan yüz yüze görüşmelerle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Adana’da CHP seçmenin büyük çoğunluğu, iki ismi Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı için uygun gördü. Buna göre “Sizce CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim olmalı?” sorusuna CHP seçmenlerinin yüzde 28.7’si “Turgay Develi”, yüzde 27.5’i “Soner Çetin” yanıtını verirken, 3. sırayı yüzde 11.4’le “Dilaver Ağdemir” aldı.

ÖMER ÇELİK ÖNDE

AK Parti seçmenleri ise yüzde 35.5’le Ömer Çelik’i partilerinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediklerini belirtti. Çelik’i yüzde 19.6 ile “Ziyaeddin Yağcı”, yüzde 14.1 ile “Azim Öztürk” izledi. MHP’de ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçmenlerinin en çok desteğini alan isim yüzde 38.9 ile “Hüseyin Sözlü” olurken, Seyfettin Yılmaz yüzde 27.1, Remzi Oğuz Yılmaz yüzde 16.5 oranında destek gördü.
Ankete katılan tüm seçmenlere sorulan “Bugün seçim olsa Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?” sorusuna yanıtlar ise şu şekilde:

“AK Parti yüzde 36.3, CHP yüzde 24.6, MHP yüzde 18.5, Kararsız(Adaya bağlı) yüzde 16.4, Diğer yüzde 4.2.”

AKAYDIN İKİNCİ SIRADA

Araştırmanın Antalya ayağında ise CHP seçmenleri yüzde 38.5’le Süleyman Evcilmen’i yüzde 35.2’yle Mustafa Akaydın’ı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediklerini belirtti. AK Parti seçmeni partilerinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Menderes Türel’i açık ara farkla (yüzde 51.5) favori gösterirken, AK Parti seçmeninin gözünde adaylık için ikinci sırada buluan isim ğise yüzde 27.2 ile Mevlüt Çavuşoğlu oldu.

Antalya’da araştırmaya katılan tüm adaylara yerel seçimlerde hangi partiye oy verileceği sorulduğunda ise şu sonuçlar çıktı:

“CHP yüzde 36.2, AK Parti yüzde 33.6, MHP yüzde 14.7, Kararsız(Adaya bağlı) yüzde 12.6), Diğer yüzde 2.9.”

ÇERİOĞLU TEK GEÇİLDİ

Aydın’da ise CHP seçmeni Özlem Çerioğlu’nu “tek” geçti. Çerioğlu CHP seçmenleri arasında yapılan araştırmada yüzde 91.5’le ilk sırayı aldı. Aydın’da AK Parti seçmeni ise yüzde 55.8’le Mehmet Erdem’i aday olarak görmek istediklerini belirirken ikinci sırayı yüzde 15.2 ile Ahmet Ertürk aldı. Araştırmanın sonuçlarına göre yerel seçimlerde oyların partilere dağılımı ise bugün itibariyle şu şeklide gerçekleşti:

“CHP yüzde 45.5, AK Parti yüzde 30.1, MHP yüzde 11.7, Kararsız(Adaya bağlı) yüzde 9.2, Diğer yüzde 3.5.”

AK PARTİ İLK SIRADA

Araştırmaya göre Balıkesir’de ise CHP seçmeni yüzde 28.5’le Faruk Kula’yı Büyükşehir Belediye Başkanlığına en uygun aday olarak gördü. Kula’yı yüzde 20.4’le Haluk Gümüş, yüzde 15.3’le Naim Durmaz, yüzde 12.7 ile Muzaffer Mavuk izledi.

AK Parti seçmeni ise yüzde 41.3 destekle, Edip Uğur’u Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediklerini belirtti. AK Parti’de diğer adaylar ise Sabri Uğur(yüzde 27.6), Cemal Öztaylan(yüzde 13.2) oldu.

MHP seçmeni yüzde 84.1’le Balıkesir adayı olarak mevcut Belediye Başkanı İsmail Ok’u görmek istediklerini belirtti. Mart ayı sonu itibariyle yerel seçim bazında partilerin oy dağılımı ise şöyle:

“AK Parti yüzde 34.9, MHP yüzde 30.4, CHP yüzde 19.5, Kararsız(Adaya bağlı) yüzde 10.6, Diğer yüzde 4.6.”

BURSA’DA REKABET

Araştırmanın son ili olan Bursa’da alınan sonuçlara göre CHP seçmeni yerel seçimlerde iki isme yüzde 2’lik bir farkla yeşil ışık yakıyor. Buna göre CHP seçmeni yüzde 40.3’le Mustafa Bozbey’i, yüzde 38.1’le Sena Kaleli’yi Belediye Başkan adayı olarak görmek istediklerini belirtti.

AK Parti seçmeni arasında ise belediye başkanlığı görevi için en çok destek gören iki isim yüzde 43.4’le Faruk Çelik ve yüzde 39.8’le mevcut Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. Bursa’da yerel seçim için oy dağılımı ise Mart ayı itibariyle şu şekilde:

“AK Parti yüzde 44.9, CHP yüzde 26.5, Kararsız(Adaya bağlı) yüzde 14.3, MHP yüzde 10.7, ve Diğer yüzde 3.6.” (Hürhaber)

1377570cookie-checkİşte son yerel seçim anketi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.