İşte öyle bir şey…

Erol EVGİN, Türkiye’li sanatçı, sanat yapıyor, 4 nesil O’nu dinliyor, besbelli dinleyecek…Sanat için yaratılmış, sanat ilkin düşünmek değil mı? Erol EVGİN hudutsuzca düşünüyor, Leonardo Da Vinci gibi hassas, titiz, cok yönlü ve cok yetenekli bir sanatçımız, kutup yıldızımız.

Geçen gece konserini seyrettim, film gibiydi. Kalbimize dokunan sesi, kimi zaman, deniz gözlerinden akan gözyaşlarına eşlik etti, anlattığı anekdotlarla kâh kahkahaya kâh hatıraya daldık. Birdenbire Atatürk ve sevdalarını anlatmaya başladığında, Yasemin’le birlikte şarkılar söylemeye halay çekmeye ve adeta bir zeybek gibi yiğit ce oynamaya başladı. Söyleyecek cok sözü vardı, “görecek günler var daha” diyerek umudu, barışi hatırlattı, Robben İsland’da 27 sene barış ve hoşgörüyü düşünmüş olan Mandela’yı da sahnede andı.

Taraftarı olduğu futbol takımını söyledi, muzipce, “yükselenim ÇARŞI” dedi, samimiyetin güzelliğini Erol EVGİN’de görmek büyük bir haz.

Mimar, şarkıcı, yorumcu, şarkı sözü yazarı, besteci,müzikal yıldızı, video klip yıldızı, tiyatro sanatçısı, aktör, ressam, tv de program hazırlayıp sunan, teatral fıkra anlatan Erol EVGİN’i seviyorum. O’nun için yazdığım bir şiiri Çiğdem TALU ve Melih KİBAR çiftini de anarak, hep saygı dolu sevgimle sarıp sarmayalarak kendisine ulaştırıyorum.

Hani Karadeniz’le Van Deniz’i birleşir de
Hani Erol EVGİN doğar ya
Hani Erol EVGİN yaşar da
Hani hiç yaşlanmaz, hep genc kalır ya
İste öyle bir şey, “gözbebeğim sen cok yaşa” gibi
Çiğdem TALU, Melih KİBAR, Zeynep TALU, Murat EVGİN, Erol EVGİN ve şarkılar
İste öyle bir şey, sanat ve sanatçılar
Hani aşk, hayat, hayal gibi sonsuz bir şey
İşte öyle bir şey

Bu konserde, Ustad Münir Nurettin SELÇUK’un kızı Meral SELÇUK ile birlikte davet edilmekten büyük bir haz, onur duydum, kendisiyle babasının bir şarkısını sohbet etme mutluluğum oldu.

Erol EVGİN her zaman ki vazgeçilmez vefali haliyle, Cem KARACA dostunun bir şarkısıyla, “Resimdeki gözyaşları” ile bir gökyüzüne bir bana baktı gülümsedi, deniz gözleri doldu.

Yanımda otururken, bütün şarkılara eşlik eden müzik sevdalısı ve Cem Abi’sine sağlıgında gitar çalarak birlikte müzik yapmış olan güzel genc umut veriyordu… Arka sıradan gelen güzel sesin sahibi bütün şarkılara eşlik ediyordu… Klasik müzik söylüyorum ve Erol EVGİN’i cok seviyorum diyordu, müziğin barış olduğunu hatırlatıyordu.

Konserin sonunda, aşk, evlerde yanan ışıktı… Yalnızlık, sönen ışık, kapalı kapı, yalnızlığa parkedilmiş araç, boş sokak, sessiz yağan yağmur, bir garip duyguydu kalbime yağan, şarkıların canı sagolsun… Aşkları da hayatı da şarkılar ve sanatçılar yaşatır… “Madem ki sevdalısın, sen halimden anlarsın” diye şarkı söyleyen Erol EVGİN misali…

1635690cookie-checkİşte öyle bir şey…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.