‘Tecavüzcü göçmenleri hadım edelim!’

Milano ve Bologna’da geçtiğimiz günlerde üç genç çiftin Romanya ve Fas vatandaşı bir grubun tehdidiyle saldırıya ve tecavüze uğraması İtalya’da göçmen vatandaşlar konusunda yeni tartışmalara neden oldu.

Lega’nın reformlardan sorumlu bakanı Roberto Calderoli, her üç olayın sorumlusu olarak Romen ve Fas vatandaşlarının yakalanmasının ardından tecavüz olayına karışanları kimyasal ve cerrahi yöntemle hadım edelim önerisinde bulundu. Calderoli, “Bu olayların önünü yasal yönden kesebilecek en etkin uygulama bu” diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin eski başkanı Romano Prodi, Calderoli’nin açıklamasını yorumlamak için bir doktor ya da konunun uzmanı bir hekime başvurmak gerek diye ironik bir açıklamada bulunurken, başbakan yardımcısı ve Alleanza Nazionale partisinin lideri GianFranco Fini  ise, “belirli bir denge gözeterek etkili ve sert uygulamalara gidilebilir. Ancak İtalya’da yaşayan tüm yabancı vatandaşları suçlu olarak görmek gerçeği yansıtmıyor” yorumunda bulundu.

Milano ve Bologna’da geçtiğimiz hafta üç genç çift şehirlerindeki parklarda gezerken bir çetenin saldırsına uğradı. Çete üyeleri bıçak tehdidiyle üç genç kıza parkın kuytu köşesinde sırayla tecavüz ederken, genç kızların erkek arkadaşlarını yine bıçak tehdidiyle etkisiz duruma getirerek, dövmüşlerdi. Tecavüzün ardından ise gençlere ait cüzdan ve cep
telefonlarını alarak kaçmışlardı. Her üç olayın da Milano ve Bologna’nın banliyö semtlerinde ve gündüz saatlerinde meydana gelmiş olması İtalya’da göçmen vatandaşlara yönelik bir dizi yeni tartışma başlattı. 

Her üç olayın ardından yürütülen soruşturmada olayın sorumluları olarak Romanya ve Fas
vatandaşı bir grup genç gözaltına alındı.

Öte yandan Kuzey İtalya’da Varese’de meydana gelen bir başka olayda bir kafede barmen olarak çalışan İtalyan genci kavga eden bir gruba müdahale etmek isteyince kavga eden gruptan Arnavut bir genç tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

1109330cookie-check‘Tecavüzcü göçmenleri hadım edelim!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.