Tecavüzcü Türk genci çıktı

RMIT öğrencisi Avcı, Coolaroo, Brunswick, Carlton, Glenroy ve Hawthorn semtlerinde 7 tecavüz olayının sanığı olarak geçen Pazartesi günü çıkarıldığı Melbourne Magistrates Court’ta tutuklandı. Avcı’nın duruşmasına 11 Kasım’da devam edilecek.

Polis, kurbanlarını akşam karanlığında alış veriş merkezlerinden elinde eşyalarla arabasına taşıyan kadınlar arasında seçen ve kadınları tehdit ederek kuytu bir yere sürükleyip tecavüz eden sanığı yakalamak için 6 polisten oluşan bir ekip oluşturmuştu.

Polisten yapılan açıklamada sanığın yakalanması için bu ekibin 5,000 saat çalıştığı vurgulandı. RMIT Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sedat Avcı, 7’si tecavüz, 10’u kaçırma 4’ü hırsızlık ve 6’sı saldırı olmak üzere toplam 29 suçtan yargılanacak.  

YARGIÇ REDDETTİ

Sedat Avcı, geçen hafta Çarşamba günü Carlton Drummon St’te soygun amacıyla girdiği bir evdeki 37 yaşındaki kadına, 3 yaşındaki çocuğunun önünde saldırdı.

Kadından para talep eden şüpheli, kadını üst kattaki yatak odasına gitmeye zorladı. Polis, kadının 5 yaşındaki çocuğunun çığlıkları üzerine kaçan Avcı’nın parmak izini geride bıraktığı gazetede buldu. Gencin polis kayıtlarından kimliğini tesbit edilerek Perşembe sabahı yakaladı. Polis, Sedat Avcı’nın Broadmeadows’taki evinde arama yaparak bazı eşyalara el koydu.

Polisten yapılan açıklamada gencin, kendisine DNA testi yapılmasını kabul ettiği bildirildi. Polis, diğer tecavüz olaylarının aydınlatılmasında alınan DNA örneğinin yardımcı olacağını açıkladı. Cuma akşamı mahkemeye çıkarılan Avcı’nın kefaletle serbest bırakılma talebi yargıç tarafından reddedildi.

500 İHBAR TELEFONU
Victoria Polisi Cinsel Suçlar Masası Dedektifi Tony Cecchin, suçlunun yakalanması için toplumdan büyük destek aldıklarını, dava üzerinde çalışan ekibe 500 ihbar telefonu ve bilgi geldiğini söyledi. 
 
FOTOĞRAF: Sedat Avcı’nın kurbanlarının polise çizdirdiği temsili resmi

1113040cookie-checkTecavüzcü Türk genci çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.