Teşekkürler TRT

TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu “Merhaba Dünya” programıyla  11- 22 Nisan hafta içinde LSİ saat 6-8.30 arası Londra’dan yayın yaptı. Tüba Ayberkin’in yapımcılığını üslendiği programları Nedim Atak sundu. Yapım yardımcılığını Şebnem Kılıç ve teknik yardımcılığını Kemal Özgünlü yaptı.


Londra’daki Türk gazeteciler, işadamları ve sivil toplum yöneticilerinin konuk edildiği canlı yayınlarda Türkiye, Kıbrıs, İngiltere ve genelde dünya gündeminde ekonomiden siyasete pek çok konu ele alındı. 


Yayınlar, Sofra Restoran, Tulip Travel’ın ana sponsorluğunda London Business Guide’ın Hackney’deki yeni ofisinden yapıldı.


TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu kısa dalga (SW) ya da Internet ortamında  www.trt.net.tr adresinde “canlı” ekranındaki radyo grafiğinin “TSR” seçeneğinden dinlenebiliyor.


FOTOĞRAF: TRT Türkiye’nin Sesi “Günaydın Dünya” ekibi; yapım yardımcısı Şebnem Kılıç, yapımcı Tüba Ayberkin, teknik yardımcı Kemal Özgünlü ve sunucu Nedim Atak…


AÇIK GAZETE: Londra Türk vatandaşları için Namık Kemal’den bu yana siyasi ve ekonomik sürgün yeri de sayılıyor… Türkçe konuşan nüfusun 400 bine yaklaştığı sanılan Londra’ya, neredeyse her hafta Türkiye’den bir bakan ya da milletvekili uğruyor.


İngiltere’de yaşayan Türkler, Türkiye’den çok şey istemiyor aslında. Nasıl “vatandaşlık görevi” denilip askerliğe çağrılıyorlarsa, “vatandaşlık hakkı” oy kullanmak istiyorlar. Hani bir de uyarına gelirse Dışişleri Bakanlığı’nda kendileriyle ilgilenecek bir makam…


İlk kez Türkiye’den gelen bir ekip Londra’daki Türklerin gözündeki dünyayı, Türkiye’yi, göçmenlik serüvenlerindeki kaygılarını, sevinçlerini yüzbinlerle paylaştı. İlk kez göçmen vatandaşlarına “Türkiye’ye yatırım, İngiltere’ye kulis yapın” diye faydacı yaklaşmadı.


Açık Gazete, bu duyarlı düşünüşünden dolayı TRT’ye açık teşekkür ediyor. Değerli ekibe “Yollunuz açık olsun. Yine gelin” diyor…


 

780170cookie-checkTeşekkürler TRT

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.