‘Tehlikeyi yeterince kavrayamadılar’

Baykal, Kanal B televizyonunda Doç. Dr. Hasan Ünal’ın sorularını yanıtladı.


Türkiye’deki terörün Irak’taki tabloyu bir referans noktası aldığını, Kuzey Irak’ın ”Türkiye’de terör faaliyetini götürenler benim kardeşimdir, onları iade etmem” dediğini belirten Baykal, istihbarat raporlarının Türkiye’deki terör hareketinin oradan beslendiğini gösterdiğini söyledi.
Baykal, şunları kaydetti:


”Bu neyi gösterir? Oradaki oluşumun Türkiye’nin parçalanmasına yönelik faaliyetleri etkileyen, yönlendiren bir dayanak noktası haline gelmekte olduğunu gösteriyor. Bunu gizleme gereği yavaş yavaş duyulmaz hale geldi. Bu, giderek daha meydan okuyucu bir üslupla ortaya çıkıyor. Kuzey Irak’ta ortaya çıkan tablo Türkiye’nin parçalanmasına yönelik faaliyet içinde. Türkiye’yi yönetenler bu tehlikeyi yeterince kavramış değil. Bu tehlike karşısında cesaretli, kararlı, tutarlı, ciddi bir politika ortaya koymuş değil. ”


”TÜRKİYE KARIŞIR”


Yeterli duyarlılığının gösterilmemesi durumunda Türkiye’nin karmakarışık olacağını belirten Baykal, ”Türkiye acı olaylar yaşadı, her tarafından şehitler verildi, bir gün Kürt-Türk düşmanlığı olmadı. Hiç kimse ‘Bu Kürtler’ falan demedi. Ne dedik? PKK dedik. PKK olmaktan çıkar da bir etnik zemine oturursa çok vahim, çok tehlikeli bir şey olur. Nevruz’a Barzani, Talabani çağrılıyor. Bunu koca Türkiye seyrediyor. Diyarbakır’daki bir parti başkanı, Kerkük’e yapılacak saldırı Diyarbakır’a yapılacak bir saldırıdır diyor. Böylece Diyarbakır’ı Kerkük statüsüne koyuyor. Bunlar karşısında Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı var mı yok mu belli değil” diye konuştu.

1039450cookie-check‘Tehlikeyi yeterince kavrayamadılar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.