“Tek kaygım gerçek CHP’li olmayanlar…”

Düzgün, CHP Genel Merkezi’nin de isteğiyle olağan kongrelerinin 22 Şubat’a ertelendiğini söyledi.

Sağlık nedenleriyle CHP İngiltere Birliği Başkanlığı’na aday olmak niyetinde olmadığını belirten Düzgün şöyle konuştu:

“Aday olmasam da CHP ve kurucusu olduğum Birlik’in başarısı için elimden geleni yapacağım. Olağan kongremizdeki tek kaygım Birlik’in gerçek CHP’li olmayanların eline geçmesi… Birlik’i CHP dışında başka çıkarlar için kullanılmasına izin vermeyeceğim. CHP Genel Merkezi’nin de istediği budur… Birlik’e katılan ve yönetime gelmek isteyen herkes, partinin kurallarına ve Birlik’in tüzüğüne saygı gösterip, uymalıdır.”

Geçen yıl ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde toplum üyesi seçmenlerden CHP’nin adayına yüzde 51 oy çıktığını vurgulayan Düzgün, “Bu da gösteriyor ki CHP’nin İngiltere’de çok ciddi bir gücü ve ağırlığı var. Oysa AKP ve BDP yıllardır Londra’da örgütlü ve çalışmalar yapıyordu… Gittiğimiz yerlerde ‘Biz anadan babadan CHP’liyiz’ deyip Birlik’e ilgi gösterenler çok” diye konuştu.

CHP İngiltere Birliği’nin henüz 1 yaşında olmasına rağmen toplumda yer edinmeyi başardığını belirten Düzgün, “Binlerle ifade edilen bir üye sayısına ulaşacağız. Partilileri toplumla buluşturmayı sürdüreceğiz. Ayrıca hedefimiz, düzenleyeceğimiz etkinliklerle sosyal demokratların bir çekim alanı olmak…” dedi.

BAKİ DÜZGÜN?

1948’de Tunceli Pülümür’de 15 kardeşin 8’ncisi olarak doğdu. Askerlik sonrasında Londra’ya geldi. Nam-ı diğer “Ali Usta”, Ali Salih’in restoranlarında çalıştı. Toplum tarihinde çok önemli bir yeri olan “1973-74 Wimpy Grevi”nde Transport Workers Union Yabancı İşçiler Şube Başkanı ve Türk İşçileri Bölüm Başkanlığı yaptı. İşçi kökenli bir sendikacı olarak grevin başarılmasında önemli rol oynadı.

Sendikacı geçmişinden dolayı aynı sektörde iş bulamayınca bir süre “Mini Cab”ta çalıştı. 1979’dan bu yana Finsbury Park’ın Seven Sisters kapısının yanında, sahibi olduğu Finsbury Kebab’ı (bugünkü adıyla Hayat Kebab) işletiyor.

Sosyal çalışmalardan hiç kopmadı. 1993’de İAKM-Cemevi kurucuları arasında yer aldı.

Kendisini “Anadan babadan CHP’li” olarak tanımlayan Düzgün, “parti kurallarına sıkı sıkıya bağlı” olarak tanınıyor. Düzgün evli ve 2 çocuk babası.

853100cookie-check“Tek kaygım gerçek CHP’li olmayanlar…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.