TEKEL işçilerine destek eylemi

Tekgıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, burada yaptığı konuşmada, eylemi düzenleyen konfederasyonların başkanlarının ortak kararı uyarınca, ülkenin dört bir yanından sendika temsilcilerinin Ankara’ya çağrıldığın anımsattı.
Yine aynı karar gereği ülkenin her tarafından eylem çadırları kurulduğuna dikkati çeken Türkel, ”Burada hükümete çağrımız var: Ey hükümet, gözlerin görmez, kulakların duymaz mı oldu?” dedi.

Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla ”Tekel İşçileri Dayanışma Günü” adı altında ortak eylem yapan konfederasyonların genel başkanları işçilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Konfederasyon genel başkanları Türk-İş Genel Merkezi önünde işçileri selamladı. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu burada yaptığı konuşmada, eyleme katılanların ”ben değil biz olabilmenin kitabını yazdıklarını” söyledi.
Tekel işçileri ve onlara destek verenlerin çoktan kazandığını ifade eden Kumlu, şöyle konuştu:

”Çünkü iki buçuk aydır Türkiye’nin şahit olduğu bu inanç ve kararlılık artık tarihe yazılmıştır ve bu mücadelenin kaybedeni her ne olursa olsun hükümet olacaktır. Çünkü ekmek için yola çıkan insanlara arkasını dönenler, onları bini bin para tehditle yıldırmaya çalışanlar asla kazanan olamazlar.”

Hükümete de seslenen Kumlu, şunları kaydetti:

”Bırakın artık öfke, kızgınlık, kırgınlık tohumları ekmeyi, sevgi, barış, kardeşlik tohumları ekin. İstediğiniz barışsa kardeşlikse demokrasi ise. İşte size fırsat burada, bu meydanda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen her görüşten insan bugün burada ekmek için, güvenceli çalışma için, el ele yürek yüreğe ise Allah aşkına bu eylemin, bu birlikteliğin Türkiye için büyük bir dönemeç olduğunu fark edin. Bu birlikteliğin Türkiye’nin özlediği birliktelik olduğunu fark edin. Fark edin ve gereğini yapın. Hem de hemen yapın, şimdi yapın.”

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de Tekel işçilerinin mücadelesi büyüyüp pekişirken, dünya bu mücadeleyi duyarken bir tek kişinin bunu duymadığını ifade ederek, bunun için toplandıklarını belirtti.

Türkiye KAMU-SEN Genel Başkanı Bircan Akyıldız konuşmasında, Tekel işçilerinin iki ayı aşkın bir süredir konuşulması gereken her şeyi söylediğini ifade etti.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de Tekel işçilerinin direnişinin başarısının haklılıklarından kaynaklandığını söyledi.

SANATÇI DESTEĞİ
Konfederasyonların, 68 gündür eylemde olan Tekel işçilerine destek amacıyla düzenlediği eyleme, sanatçılar Tarık Akan ve Rutkay Aziz de destek verdi. Tarık Akan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekel işçilerinin demokrasi mücadelesi yürüttüklerin söyledi. Bu mücadelelerinde Tekel işçilerinin yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade eden Akan, ”Demokrasi, buradan başlar” dedi.
Rutkay Aziz ise emekçilerle bir arada olmak gerektiğini söyledi.
Sakarya yaya bölgesinde toplanan katılımcılar, Türk-İş’in anons aracından yayımlanan müziklerle oynayıp halay çektiler.
”TEKEL işçisi yalnız değildir”, ”TEKEL işçisi direnişin simgesi” sloganları atan katılımcılar, SSK İş Hanı’nın yaya bölgesine bakan tarafına çeşitli pankartlar astı.

1234790cookie-checkTEKEL işçilerine destek eylemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.