Tekel işçilerine destek

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, Türk-İş’in Tekel işçilerinin sorunlarının giderilmesi için aldığı eylem kararına destek verdiğini belirtti.

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun dünkü toplantıda aldığı karar uyarınca Türk-İş’e bağlı sendikalara üye işçilerin Tekel işçileriyle dayanışmak için yarından itibaren ”bir saat geç işbaşı yaparak” çalışmama haklarını kullanacaklarını hatırlatan Çelebi, toplantıda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına katılmama kararı da alındığına da işaret etti.

Çelebi, açıklamasında şunları kaydetti:

”Bu kararları, sadece hükümetin antidemokratik ve baskıcı anlayışına yönelik olarak değil, aynı zamanda işçi sınıfının ortak sorunlar karşısında ortak davranış göstermesi açısından bir zemin yarattığı için de önemli buluyor ve destekliyoruz. Bu nedenle DİSK, Tekel işçileriyle dayanışmak için yarın bütün iş yerlerinde işe bir saat geç gitme kararının uygulanması için üye sendikalarını görevlendirmiştir. Fakat, sadece bazı iş yerlerinde değil, hükümetin sistematik emek karşıtı politikalarına karşı ‘bir saatlik iş bırakma’ eylemine bütün sektörlerde etkin katılımın sağlanması iyi bir yanıt olacaktır. Bu nedenle de bütün emek örgütleri işçi sınıfının hak ve çıkarlarını sağlamak için bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Çünkü emekçilere yapılan saldırılar, tek tek sendikal örgütlere değil, bütün işçi sınıfına topyekun olarak yapılmaktadır.”

Çelebi, işçi sınıfının ortak sorunlarına karşı mücadelenin de ortak olması gerektiğini vurgulayarak, şu görüşlerini dile getirdi:

”Yarın ülkemizin bütün demokrasi güçlerini, emekçilerini, emek dostlarını, aydınlarını, gençlerini, kadınlarını, işçilerini ve işsizlerini ‘Hepimiz tekel işçisiyiz’ demeye çağırıyoruz.”

1227790cookie-checkTekel işçilerine destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.