Tekel işçilerine Londra’dan destek

Özelleştirme politikaları sonucunda özlük haklarından yoksun bırakılmaya çalışılan Tekel işçilerinin mücadelesini İngiliz kamuoyunda duyurmak amacıyla bir süredir imza kampanyası yürüten Day-Mer, birçok politikacı ve sendikacıyla görüşmeler yaparak desteklerini istedi.

Bu kampanyaya destek veren isimlerden bazıları şöyle:

İletişim İşçileri Sendikası (CWU) Genel Sekreteri Billy Hayes ve başkanı Jane Loftus, Demiryolu işçileri sendikası genel sekreteri (RMT) Bob Crow, İtfaiyeciler sendikası (FBU) genel sekreteri Matt Wrack, Yazarlar ve Oyun Yazarları Derneği (WGGB) başkanı David Edgar, İşçi Partisi milletvekili John McDonnell, RESPECT milletvekili George Galloway, Savaş Karşıtı Kualisyon başkanı Anrew Murray, Nükleer Silahlansızlanma Kampanyası başkanı Kate Hudson, Day-Mer başkanı Ahmet Sezgin, Kuzey Londra Toplum Merkezi başkanı Musa Yadırgı, Türk-Kürt Futbol Federasyonu Başkanı Ali Kaya.

Tekel işçilerine Londra’dan destek olmak için bir süredir Day-Mer tarafından yapılan görüşmeler ve toplanan imzalardan oluşturulan Tekel dosyası, Büyükelçilik önünde yapılan bir basın açıklmasıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Eylemde konuşan Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Tekel işçilerine dayatılan 4/C yasasının işçi haklarını tamamen hiçe saydığını, sosyal güvence haklarından yoksun bırakılmanın yanında ücretlerde yapılmak istenen kesintilerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Mayıs‘ta genel seçimlerin yapılacağı İngiltere’de birçok sendikanın, sol ve sosyalist örgütün düzenlediği toplantılarda Tekel işçilerinin direnişi konusunda bilgilendirme yaptıklarını belirten Sezgin, AKP’nin bu işçi düşmanı tutumunu kınarken Tekel işçilerinin mücadelesi devam ettikçe Day-Mer olarak onların mücadelelerinin takipçisi ve destekçisi olacaklarını ifade etti.

Sezgin’in ardından Savaş Karşıtı Koalisyon adına konuşan, Gareth Jenkins işçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyal güvencelerinin garanti altına alınması için harcanması gereken bütçelerin savaşlara aktarıldığına dikkat çekti. Haftalık Sosyalist İşçi Gazetesi (Socialist Worker), Haftalık Sosyalist Gazete (The Socialist), Savaş Karşıtı Koalisyon ve İş İçin Gençlik Mücadelesi aktivistlerinin destek verdiği eylemin sonunda toplanan imzalar, Day-Mer tarafından oluşturulan Tekel dosyası ve AKP hükümetini protesto için hazırlanan siyah bir çelenk Büyükelçilik’in kapısına bırakıldı.

829260cookie-checkTekel işçilerine Londra’dan destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.