Tekfen Filarmoni ayakta alkışlandı

23 ülke müziyenlerini bir araya getiren Tekfen Filarmoni Orkestrasi  500 ün üstünde konuga verdigi  müzik söleni ile  gonülleri fethetti. İngilizlerin ayakta alkışladığı Tekfen Fiyarmoni orkestraıi , kemance, ud, kanun, chang gibi otantik müzik aletleri eşliğinde 6 parça sundu.


Dünya barışına katkıda bulunma ve kültürleri kucaklaştırma misyonuyla 1992 de kurulan “Tekfen Filarmoni” orkestrası,  Londra’da  Royal Academy of Arts ‘da açılan ve önümüzdeki hafta kapanacak olan Türkler 600-1600 sergisi  vesilesiyle verdigi konserde izleyicileri adeta büyüledi.


Prof.Saim Akçıl’ın yönetiminde Londra Cadogan Hall’da gerçekleşen konserde Tekfen Filarmoni Orkestrası, Nevit Kodallı, Ulvi Cemal Erkin, Kara Karayev, İlyas Mirzaev’in eserlerini seslendirdi. Konserde Turkiye’den ud, ney, kanun, Özbekistan’dan çang ve Azerbaycan’dan kemança ile çalınan besteler dakikalarca ayakta alkışlandı.  Orkestra son parcasi “Üsküdara’a giderken” alkışlar üzerine iki kez çaldı.
 
Tekfen kurucu ortaklarından ve Orkestra’nın kurucusu Nihat Gökyiğit konserde çalınan eserler ve otantik enstrümanlarla, Türkler sergisini, sergilenen eserleri bir başka açıdan, Türklerin müzigi ile de tamamlandığını söyledi.

779660cookie-checkTekfen Filarmoni ayakta alkışlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.