Ötekilerden haber var!

Öteki olarak gördüğümüz, bizim gibi yaşamayanların bir duyurusu elime geçti. bu duyuruda neler anlattığını okuyunca anyacaksınız. sol kendisini nereye konumlandırıyor, bu sorun karşısında, yaşayarak anlayacağız. öteki sadece etnik kimlik ya da inanç yönünden olmuyor. ötekileştirme başladın mı, sonu olmayan bir açılım başlar. o yüzden ötekileştirmeden olaya bakma şansımız olsaydı. çünkü gelecek bütün renklerin birbirini kucaklaması üzerine oturacaktır, yok ederek, çatışarak bu işlerin çözüldüğü görülmemiştir. sorun yok edildiğini düşündüğünüzde, biçim değiştirmiş hali ile yine önünüze gelir.
geleceğin barış ortamını yaratabilmek için, tüm sorunları görmeye ve o sorunların çözümü için kafa yormaya davet eden bir çağrıyı aşağıya aktarıyorum….
her gün sokaktan geçerken onalrı görürüz, onlar çöplerin arasında kirli elleri ile görürüz. bazılarımız korkar, onların olduğu yerden uzaktan geçeriz, bazılarımız ise hiç yoklarmış gibi davranırız, varlıkları yoklukları belli değildir. fakat onlar yaşamımızın içinde var olmaya devam ederler. onlar orada duruyorlar ve sorunları ile insan haklarını savunanlara bir çağrı yapıyorlar, biz de insanız!

açıklama şöyledir;

Sosyal demokrat geçinen ama yapmış olduklarıyla sık sık gündeme sosyal faşist olarak gelen Çankaya belediyesi ve tam olarak terörist zabıtalarının bir hafta kadar önce işporta ve atık kağıt işçilerine yönelik ‘sallamalı’saldırılarından sonra yüksel caddesinde,günlerdir emekçilerin ekmeklerine el uzatmış ve sokağı resmen kapatmışlardı.Bunun üzerine direnişe geçtiler ve ‘ya ekmek ya ölüm’ sloganlarıyla günlerdir-kısmen bazı solcularında desteğiyle-protesto eylemleri yapıyorlardı…Ama bu gece saat 21:15 sıralarında elleri bildiğimiz kalaslarla dolu 50 kişilik zabıta törürünün saldırısına karşı barikatlar kuran direnişçiler,barikatların yıkılmasıyla mimarlar odasına sığınmaya çalışırken zabıtların aralarında kalmış ve şiddetli saldırılarına maruz kaldılar.Olay sırasın Anarşistlerin direnişçileri kurtarmaya çalışmaları üzerine anarşistlere de saldıran zabıtalar hızını kesememiş ve araya aldıkları bir işporta emekçisinin sopalarla kafasını ezmişlerdir..Bunun üzerine günlerdir sola dayanışma ve destek çağrısı yapan atık kağıt işçileri ve işporta emekçileri boyunları bükük kalmış ve solun artık ne zaman müdahale edeceğini düşünmeye başlamışlardır.Ankarada ki neredeyse bütün sivil toplum kuruluşlarına başvuran emekçileri dün sadece bir ya da iki sivil toplum desteklemişti.Sözün bittiği yerdeyiz ve yüsel caddesinde Faşzime-Zabıta terörüne-Devlet terörüne-sosyal demokrat geçinen Çankaya belediyesine karşı acil dayanışma ve direniş çağrısıdır…Direnişimiz yarın gün boyu ve yarıdan sonra zafere kadar her gün devam edecektir!

Basın açıklaması gibi politik tavrı sivil toplum kuruluşlarının yapmasını dileyeceğiz,zira bu olaylardan sonra emekçilerin bunu hazırlamaları zor görünüyor! Kitlesel eyleme ve direnişe davet var!Faşizme karşı isyana davet var!Ekmeğe uzanan ellere karşı solculara davet var! Bütün yoldaşları acil olarak direnişe davet var!

Ankara İşporta emekçiler ve Atık Kağıt işçileri….

http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

1584820cookie-checkÖtekilerden haber var!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.