Tekirdağ Çorlu’da tren kazası

Tekirdağ Çorlu’da dün saat 17.00 sıralarında yolcu tren kazası yaşandı. İlk belirlemelere göre 10 olan ölü sayısı, bu sabah itibarıyla 24’e yükseldi; yaralı sayısı ise 124 olarak açıklandı. Son durumun aktarıldığı bu sabahki basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, arama kurtarma çalışmalarının tamalandığını söyledi.
  • Kapıkule-İstanbul seferini yapan 6 vagonlu bir yolcu treni, Tekirdağ’da Çorlu ilçesi Sarılar köyü yakınlarında kaza yaptı.

    Tekirdağ, Tekirdağ tren kazası, Tekirdağ tren kazası görüntüleri

    6’sı personel toplam 368 kişiyi taşıyan trenin 5 vagonu, Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede devrildi.

    Kaza yerinin karayolundan yaklaşık 3 kilometre uzakta olması kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiledi. Yardım etmek isteyen vatandaşlar da traktör ve iş makineleri ile bölgeye gitmeye çalıştı.

    Olayın ardından bölgeye 100’den fazla ambulans ve yardım ekibi sevk edildi.

    Kaza yerine arazi ve paletli araçlar yönlendirilirken, ambulans ve kurtarma helikopterleri de bölgeye sevk edildi.

    ÖLÜ SAYISI 24’E YÜKSELDİ

    Tekirdağ, Tekirdağ tren kazası, Tekirdağ tren kazası görüntüleri

    Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

    Son sayıyı ise bu sabah Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ verdi. Akdağ ölü sayısının 24’e yükseldiğini söylerken, yaralı sayısı da 124 olarak açıklandı.

    Recep Akdağ, Çorlu Kaymakamlığında oluşturulan kriz masasında Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile birlikte kameraların karşısına geçti.

    “Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır.” diyen Akdağ şunları söyledi:

    “Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir. Hasta yakınları Sağlık Bakanlığımızın 184 numaralı telefon hattından hastanedeki yakınlarının durumları ile ilgili bilgi alabilirler. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet temenni ediyoruz. Yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

    Akdağ bir gazetecinin, “Kaza ile ilgili gözaltı işlemi olup olmadığı” sorusu üzerine, savcılığın gerekli çalışmayı yaptığını bildirdi.

2207020cookie-checkTekirdağ Çorlu’da tren kazası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.