Teknolojiyi kullanmak ne kadar güzel

Maddi, parayla ilgili kurumlar bu alanda daha çabuk ve hızlı teknolojiyi hizmetimize sunuyorlar. Madem icat yapma yeteneğimiz yok, hiç olmazsa icatlardan faydalanabilmeliyiz.


İnsan içinde ki güce inanarak piyasada, toplumun içinde belli yerlere gelmelidir. İnsan başkaları yapınca hayran kaldığı işleri yapmaya heveslenebiliyor.


Kendim bu konuda hep düşünmüşümdür, birisi yapmışsa bende yaparım derim.


Deneme yanılma yoluyla bazı bilgileri elde ediyoruz. Kimse dünyanın ilmini öğrenerek hayata gözlerini açmadı.


Bilgisayar çağımızın en gerekli bilgi hazinelerimizdendir. Birçok emeklimiz kart kullanmasını bilmediği için kurumda iş yoğunluğu artıyor.


Bazı teknolojik nimetlere burun kıvırmadan öğrenmeye çalışmamız gerekiyor. İnsan isterse başaramayacağı iş yoktur.


Bazen bankalardan birinin yanına gittiğimde kartsız işlem yazıyordu. Kendi kendime sordum acaba nasıl oluyor bu, kartsız işlem yapmak diye.


Denedim birkaç kez giriş için. Önce enteraktif hesap açtırmanız gerekiyor. Enteraktif hesaptan almış olduğunuz şifreyi kullanacaksınız. Şifreyi aldıktan sonra zorlanmıyorsunuz.


Sonrası hesap numaranız yani müşteri numaranızı bilmeniz yeterli. Niçin mi anlatıyorum? Bir arkadaşım bankadan havale yapmak istedi, maliyeti on sekiz ytl olduğunu öğrendik.


Kartsız hesap dışında ki, her işlem sonucu havale ücreti ödemeniz gerekiyor. Ne yapalım diye sorunca? Dedim ki kartsız işlemle gönderebiliriz önerisinde bulundum


Olur, mu, oluyor mu dedi? Evet, oluyor dedim. Çıktık dışarıya istediği işlemleri yaptık. Yaptıktan sonra bankada ki memure olmadı mı dedi? Yok dedim oldu parayı havale yaptık dedim.


Çok güzel dedi. Demek ki insanlar ufkunu açmalıdır derler ya. Tecrübelerin önemine hep inanıyorum.


Bilginin güç olduğuna inanıyorum. Para yatırmak için daha önce saatlerce bankada beklediğim günleri hatırladım, böyle imkânı sunanlara teşekkür ettim.


Gözümün önüne gelince sıra beklediğim zamanlar, insan zorluktan sonra kolaylığa alışınca çok mutlu oluyor.


Bankaya girerdik, girdikten sonra sıra alırsınız şimdi sıra gelecek diye beklersiniz, bakarsınız bekle sıra gelecek diye zamanın gittiğine mi yanarsınız, canınızın sıkıldığına mı?


Kolaylıklara ve zamanı kullanma yönünden ne güzel kartsız işlem yapmak. Sabah, gece, gündüz vakit ayrımı olmadan işlem yapma imkânı bulmak ne kadar güzel. Mesai kavramı yok.


Evde, işyerinde kart unutmuşum diye üzülmenin hiç mi hiç yeri yok. İnsanlara hizmet için çalışan herkese saygı duymamız şarttır.


Bu gün hayatımızın kolaylaşmasını sağlayan, dünyada ki tüm insanlık için katkıda bulunan insanlara en büyük ödüller verilmelidir.


Zamanın önemini anlatan yazıları okuyunca saniyelerin hesaplandığı anlar oluyor. En güzeli özgürce işlem yapmak.


Her an hizmete amade olan bu tür çağın getirdiği yeniliklerin kullanmasını öğrenmemiz gerekir desek.


Kimisi der ki, ne lüzumu var derler? İnsan kendi bilir. Zamanım önemli diyen kişiler çağın gerisinde kalmadan çalışmalıdır.


Kendini yetiştirtmelidir, sözüm ona dünyadan habersiz yaşayarak bilgili geçinenler de olacak elbette. Ne olacak yani nerede zaman tüketmiyor muyuz diyenlere sözümüz yok?


Dünyanın kurallarında nerede olursak olalım uyumlu olmanın temel şartı, dünyaya entegre olabilmektir.


Kendinden haberi olmayan, yatarak iş başarını duymazsınız. Başarı varsa orada çalışma vardır.


Orada emek vardır. Orada fedakârlık vardır. Boş vermişlik yoktur.


 

711360cookie-checkTeknolojiyi kullanmak ne kadar güzel

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.