Teksas’ta eğitim sağcılara geçti

Geçtiğimiz hafta, Cuma günü yapılan Eyalet Eğitim Şûrası’nda oy çokluğuna dayanarak eğitim müfredatını kontrol altına alan sağcı ve milliyetçi üyelerin istediği biçimde Teksas okullarında, bundan sonra, Hıristiyanlık propagandasına dayalı millî ve ahlakî eğitim yapılacak.

Teksas’ın Austin kentinde toplanan eyalet eğitim şûrasının aldığı kararlar arasında, Miladi Takvim’in İsa Peygamberin doğuşuna göre tarih kitaplarında sıkça adının anılarak aktarılması, ABD’nin demokratik ve sosyal değil geleneksel-dindar ve muhafazakâr bir toplum olduğunun yeri geldikçe vurgulanması, insanların her zaman her yerde eşit olamayacağının öğretilmesi gibi konular üzerinde yeniden ders kitapları yazılması da yer alıyordu. Bu durumda, örneğin, 1789 Fransız İhtilali anlatılırken, tarih “İsa’nın Doğuşundan 1789 yıl sonra” diye öğretilecek.

Öte yandan Teksas’ta bu yönde bir karar çıkmasını Demokrat ve solcu üyelerin toplantıda bulunmamasına bağlayan ilerici muhalif kesimler adına konuşan eğitim şûra üyesi bayan M.Knight’ın, karşı tarafın tam tekmil toplantıya katıldığını söylemesi dikkati çekti. Bu sözlerinden, eğitim müfredatı konuşulurken toplantıda solcuların “dalga geçtiği” sonucunu çıkaranlar da oldu.

1501170cookie-checkTeksas’ta eğitim sağcılara geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.