“Tekstille birlikte eğlence de bitti”

Müzisyen Naci Göçen, çeyrek asırdır Londra’da müzik yaptığını belirterek bir zamanlar toplumun yoğun olarak çalıştığı tekstil sektörünün 2000’lerin başında batmasıyla eğlence dünyasının da darbe yediğini söyledi.

Selanik muhaciri Roman bir aileden geldiğini belirten Naci Göçen, “Fantazi müzikte ‘Gülmeyi unuttum’, ‘Taverna’da Naci Göçen’, ‘Naciyle Taverna’ adlı albümleri çıkardım. Zeki Müren’in arkasında çaldığımda henüz 17 yaşımdaydım. O yaşımdan bu yana da beste yapıyorum. Şimdiye kadar 200’e yakın bestem var” dedi.
1980’lerin sonunda geldiği Londra’da pek çok eğlence mekanında müzisyen olarak çalıştığını, düğünlerde çaldığını belirten Göçen, Londra’da müziğe emeği geçen eski sanatçıları şöyle sıraladı:

“Rahmetli Çetin Büke, bağlamacı Solak Mehmet ve Keçi Mehmet, amcam Erol Göçen, ritimde Cemil ve kanuni Hasan Güzelçümbüş var. Bu isimler bizden önceki çok değerli müzisyenlerdir…”

Göçen, Londra’daki eğlence anlayışındaki değişimi de “Müşteri portföyü değişti. Popa dönmüş durumda. Bu da bir yeni kuşak. Ne yazık ki piyasada para da yok. Kalite de düştü. Eskiden eğlence yerlerinde cuma ve cumartesi akşamları yer bulunamazdı. Ne zaman bu ülkede tekstil bitti, eğlence de bitmiştir. Eskiden cuma günü haftalığını alanlar ertesi günü eğlence yeri arardı” diye anlattı.

PEK ÇOK SANATÇIYA ÖN AYAK OLDU

Naci Göçen, Vatan Türk Müziği Korosu’nu 4 yıl boyunca çalıştırdığını belirterek, “Ne yazık ki bu yıl annemin vefatıyla bu çalışmama ara verdim” dedi.
Londra ve Türkiye sahnelerinde pek çok öğrencisinin sahnelerde yer aldığını vurgulayan Göçen şöyle konuştu:

“Bunlardan bazıları Yıldız Betül, Can Seçil, Semiramis, Aysel Yılmaz ve de Burçin… Hepsinin şimdi iyi bir kariyeri var. Hepsiyle gurur duyuyorum. Kendilerine bol şans ve yol açıklığı diliyorum…”

855940cookie-check“Tekstille birlikte eğlence de bitti”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.