Tel Abyad’ın kontrolü YPG’de

Tel Abyad genel asayiş sorumlusu Renas Kobani, gelişmlere ilişkin şunları söyledi:

“IŞİD üyeleri dün öğle saatlerinde Tel Abyad’ın doğusunda asayiş kontrol noktamıza saldırmıştı. En son dün akşam saatlerine kadar bir okulun ve evin içindeydiler. YPG’nin dün akşam yaptığı operasyonla bu iki noktadaki IŞİD üyelerini öldürdü. IŞİD üyelerinden bazıları Tel Abyad’dan bazıları ise Türkiye’den geldiler.”

Kobani, çatışmalarda 10’dan fazla IŞİD üyesinin öldürüldüğünü 2’si YPG’li üç kişinin de yaralandığını kaydeden Kobani, “Yaralıları Tel Abyad sınır kapısından Türkiye’ye gönderdik. Kapıda 1 saat bekletildikten sonra Türkiye’ye alındılar. Kent şimdi sakin herşey denetimimizde. Olası IŞİD saldırılarına karşı da tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.

IŞİD’in Kobani saldırısından dolayı Tel Abyad sınır kapısının Türkiye’den gelen mültecilere kapalı olduğunu ancak birkaç gün içinde yeniden açılacağını ifade eden Kobani, Tel Abyad’da IŞİD üyesi olup olmadığını tespit etmek için arama yaptıklarını söyledi.

Kobani’de ölü sayısı 238’e çıktı

BBC Türkçe Servisi’ne konuşan Kobani Kantonu Dış İşleri Bakanı Yardımcısı İdris Nessan da Kobani’de yaşamın normale döndüğünü ifade ederek, “IŞİD’in Kobani’ye saldırısıyla ilgili kanton yönetimi olarak bir soruşturma başlattık. Sonuçlarını da kamuoyuyla ve halkımızla paylaşacağız” diye konuştu.

Nessan, “Kobani saldırısında büyük bir katliam yaşandı. IŞİD üyelerinden bazıları Kobani güneyinden bazıları ise Türkiye’den gelerek saldırıyı gerçekleştirdiler. Olası IŞİD saldırısına karşı asayiş güçleri kentte akşam saat 20:00 sularından sonra sokağa çıkma yasağı ilan etti. Durum sakinleştikten sonra kadar bu yasak kalkacak” dedi.

BBC Türkçe Servisi’ne konuşan Kobani Kantonu Sağlık Koordinasyonu üyesi ve Kobani’deki hastanelerden sorumlu Dr. Hikmet Ehmed, IŞİD saldırısından ölü sayısının 238’e yükseldiğini belirterek, yaralı sayısının ise 300 civarında olduğunu söyledi. Ehmed, Bugün Türkiye’deki hastanelerde tedavi gören yaralılardan 5’inin yaşamını yitirdiğini belirtti.

1456720cookie-checkTel Abyad’ın kontrolü YPG’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.