Telekom’a 1 günlük boykot

Federasyon Başkanı Ali Çetin, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım Cumartesi günü sabit telefon hatlarının kullanılmamasını istedi.


Çetin, Telekom’un sabit ücret uygulamasına karşı tüketici lehine onlarca mahkeme kararı bulunduğunu, ancak yasal düzenleme yapılmadığı için uygulamanın halen devam ettiğini anlattı.


Ali Çetin, “Tüketiciyi, kendisinden başka düşünen yok, uygulamayı sonlandırmak tüketicinin elinde. Bir gün sabitlerle konuşmayalım, soyguna ve hukuksuzluğa sessiz kalmayacağımızı gösterelim” dedi.


Sabit telefon hattından bir ayda 29 kuruşluk görüşme yapan aboneye 14,75 YTL telefon faturası geldiğini belirterek, faturayı basın mensuplarına gösteren Çetin, bunun 10,43 YTL’sinin sabit ücret, 2 YTL’sinin KDV, 1,67 YTL’sinin ÖTV olduğunu kaydetti.


Çetin, “Bu rakam, her ay konuşulsa da konuşulmasa da ödenmek zorunda. Bu bir soygundur, hem de ortada bu kadar yargı kararı varken” diye konuştu.


Ali Çetin, ADSL kullanmak isteyenlerin sabit hatta zorunlu olarak abone edilmesinin de “suç olduğunu” kaydederek, konuya ilişkin tüketici mahkemelerinden alınan kararlar bulunduğuna dikkati çekti.

1068830cookie-checkTelekom’a 1 günlük boykot

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.