TEMA’dan uyarı: Çölleşiyoruz

Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü: Türkiye’de arazilerin ‘yüzde 47’si çölleşme riski altında’

TEMA Vakfı’nın Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Müdürlüğü’nün önceki verilerine atıfla yaptığı değerlendirmeye göre Türkiye’deki arazilerin yüzde 47’si çölleşme riski altında ve bunun ana nedeni “erozyon”.

Vakfın genel müdür yardımcısı Dr. Hikmet Öztürk, yılda 640 milyon ton civarında toprak kaybolduğunu ve üretimin aksamaması için kullanılan kimyasal gübrenin toprağa zarar verdiğini vurguladı:

Quote Message: Yağış miktarının 2050 yılına kadar yüzde 25 azalacağı öngörülüyor. Bu, mevcut su stoğumuzun yüzde 25 azalması demek. Biz su varlığı zengin olan bir ülke değiliz. Su stresi çeken ülkelerdeniz. Nüfus artışı ve yağışın azalmasıyla su kıtlığı çeken ülkelerden olacağız. Türkiye’de suyun yüzde 70’ini tarımda kullanıyoruz, tasarruf yapmak zorundayız.”
Yağış miktarının 2050 yılına kadar yüzde 25 azalacağı öngörülüyor. Bu, mevcut su stoğumuzun yüzde 25 azalması demek. Biz su varlığı zengin olan bir ülke değiliz. Su stresi çeken ülkelerdeniz. Nüfus artışı ve yağışın azalmasıyla su kıtlığı çeken ülkelerden olacağız. Türkiye’de suyun yüzde 70’ini tarımda kullanıyoruz, tasarruf yapmak zorundayız.”

2308010cookie-checkTEMA’dan uyarı: Çölleşiyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.