‘Ötenazi hakkı’ için çocukları öldürmüşler!

Hollanda Tıp Dergisi geçen ay yayınladığı sayısında, yapılan çalışmalara göre 1997’den beri Hollanda’da 22 bebeğe ötenazi yapıldığını ilan etti.

Detroit Free Press‘te yer alan haberde Groningen Üniversitesi Hastanesi Pediatri Bölüm Başkanı Dr. Eduard Verhagen şöyle konuştu:

“Gelecek için hiç bir umudu olmayan bebekler konusunda dürüst olmanın zamanı gelmiştir. Dünyanına her köşesinde doktorlar hiç bir kurala uymadan, merhametsizce öldürüyorlar.”

Adalet Bakanlığı bu konuda resmi bir girişimde bulunup bulunmayacağı hakkında geçtiğimiz hafta herhangi bir yorum yapmadı. Doktorlar bir ay önce yaptıkları bu açıklamanın, kritik derecede hasta olan çocuklara Hollanda kanunlarının ötesine geçerek ötenazi uygulanmasını, parlamentonun resmi olarak tanımasını sağlayacağını umut ettiklerini söylediler.

Ötenazi Yasası’na göre sürekli tedavi altında olan hastalar ölümü seçme hakkına sahipler ancak  hastaların 12 yaş üstü olmaları ve ölümü tercih ettiklerini talep etmeleri gerekli. Hollanda’daki ötenazi tartışmalarında bazı doktorlar kısıtlamaların kaldırılarak, talep edemeyen hastalar için de yasanın uygulanması savunuyor…

Ötenaziye karşı olan bir grup Hollandalının kurduğu A Cry For Life’ın Başkanı Bert Dorenbos ise, engelli çocukların ileride ötenaziyi seçmemekle suçlanmasından korktuğunu söyledi ve, “Sorun şu ki bugün uygulananlar bile yanlış bir yöne gittiğimizi ve tedaviden saptığımızı gösteriyor” dedi.

1100670cookie-check‘Ötenazi hakkı’ için çocukları öldürmüşler!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.