Teodorakis’ten Yabancı Damat’a övgü

Türkiye ve Yunanistan’dan iki genç arasındaki aşkın öyküsünü anlatan “Yabancı Damat” tv dizisi, Türkiye’de kırdığı izlenme rekorunu, Yunanistan’ın Mega Channel kanalında da sürdürüyor.

Türkiye’de olduğu kadar Yunanistan’da da sevilen dizi Yunanistan’da altyazıyla gösteriliyor. Dizi, Yunan basınında da “Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilere olumlu katkı sağladığı”  yorumlarına yer verildi. Türk kızıyla Yunanlı bir gencin evlenmelerine başlangıçta karşı çıkan her iki aile arasındaki önyargıların mizahi bir üslupla işlendiği dizinin yapımcısı Türker İnanoğlu, yönetmenleri Yağmur Taylan-Durul Taylan, senaryosu ise geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Sulhi Dölek’e ait. Oyuncular arasında Sumru Yavrucuk, Zeki Alasya, Erdal Özyağcılar, Mazlum Kiper, Özgür Çevik, Nehir Erdoğan, Arif Erkin yer alıyor.

Seyirci rekoru kıran bu dizinin başarılı oyuncularından Mazlum Kiper aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni. Kiper,- ve arkadaşları yurtdışı turnesinde “Danton’un Ölümü” adlı oyunu Berliner Ensemble’de sergilediler.

DOSTLUK KURDU

Kiper, kendisiyle kuliste sohbet eden Adem Dursun’a “Yabancı Damat” dizisi üzerine şunları söyledi:

“Yabancı Damat bir fenomen. Böyle çok ilgi göreceğini hiç düşünmemiştik. Sanatçı Mikis Teodorakis bile doğum gününe davet ettiği Yabancı Damat dizisinin gençlerini yanına çağırıp onlara  ‘yıllardır ben Türklerle Yunanlılar arasında dostluk kurmayı başaramadım. Ancak Yabancı Damat bunu bir senede başardı!’ dedi.”

Mazlum Kiper, Türkiye’ye gelen Yunanlı bir televizyon muhabirinin de kendisine Yunanistan’da unutulan bir olgu olan babalığı hatırlattığını söylediğini aktardı.

1118660cookie-checkTeodorakis’ten Yabancı Damat’a övgü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.