‘Tepki’ var ama ‘yalanlama yok!

Taraf gazetesi, anlık istihbarat belgeleriyle istihbarat raporlarının Genelkurmay’ın 17 askerin şehit olduğu Aktütün baskınını, tıpkı Dağlıca gibi, ayrıntılarıyla önceden bildiğini öne sürmüştü.


Başbuğ, ”Şimdi bu noktaya, şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekmek istiyorum; Bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum” diye konuştu. 


Orgeneral Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, Aktütün Karakolu’nun emniyetini sağlayan Bayraktepe’de meydana gelen olaya değindi. Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti: 


”İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay, Bayraktepe’de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bayratepe’de, çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır. Değerli basın mensupları olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayının bütün boyutlarının incelemesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından, İkinci Ordu Komutanı’na verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasına müteakip, kendine güvenen bütün kurumlar gibi ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendine olan güveni tamdır. İncelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette, elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir.”


İLGİLİ HABER: Aktütün saldırısında ‘şok’ iddia…

1068140cookie-check‘Tepki’ var ama ‘yalanlama yok!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.