Terim’e ağır ceza

Mersin İdmanyurdu maçının Galatasaray’a faturası ağır oldu.

Teknik Direktör Fatih Terim’in tribüne gönderilmesi ile patlak veren olayların ardından PFDK, Galatasaray’a ceza yağdırdı.

PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e 9 maç ceza verirken, Hasan Şaş, Ümit Davala ve Sabri Sarıoğlu’na da ceza geldi.

PFDK’dan yapılan açıklamaya göre Fatih Terim’e hakeme yönelik hareketinden dolayı 1, hakeme yönelik hakaretinden dolayı 3 maç, müsabaka temsilcisine hakaretinden dolayı 3 maç olmak üzere 7 maç ceza verildiği; ayrıca geçen sezon ertelenen 2 maç cezanın da buna eklenmesiyle cezanın 9 maça yükseldiği belirtildi.

Terim’e ayrıca 50.000 TL de para cezası verdi.

SEZONU KAPATTI
Verilen 9 maçlık ceza ile Fatih Terim sezonu şu an için kapatmış oldu. Eğer Terim’in cezası Tahkim Kurulu’nda 6 maçın altına indirilmezse tecrübeli teknik adam sezonun kalan maçlarında saha kenarında yer alamayacak. Ligde son 6 haftaya girildiği için Terim, 6’nın üzerindeki cezayı önümüzdeki sezon çekecek.

3 İSME DAHA CEZA
Bu arada PFDK, Terim’in yardımcılarından Hasan Şaş’a ihraç öncesi ve ihraç sonrası hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 maç ve 20.000 TL, Ümit Davala’ya müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç ve 10.000 TL ceza verdi.

Sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle de Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu’na 1 maç ve 10.000 TL ceza geldi.

TRİBÜN OLAYLARINA PARA CEZASI
Diğer yandan, tansiyonun yükseldiği anlarda sahaya atlayan Galatasaraylı 2 taraftar nedeniyle de Galatasaray’a 25.000 TL para cezası verildi.

728750cookie-checkTerim’e ağır ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.