”Terk edip gitsin’ bir şımarma halidir”

Baykal, NTV’de katıldığı canlı yayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın saygın bir gazeteciye, ”Terk edip gitsin Türkiye’yi diyebildiğini” belirterek, ”Bu anlayışın, yaklaşımın Türkiye’yi yönetiyor olması bizi önümüzdeki dönemde hangi soranlarla karşı karşıya bırakacak bunu göreceğiz. Bu bir şımarma, haddini aşma halidir. Çok üzüntü verici bir manzara” dedi.


Baykal, DSP’nin cumhurbaşkanı seçimi konusundaki tutumunu değerlendirirken “DSP ayrı bir partidir, kendi politikasını uyguluyor. Bu onların bileceği iştir, ama ben CHP’nin tavrının çok doğru olduğundan hiç kuşku duymuyorum” görüşüne yer verdi.


Baykal, Gül’ün adaylığı ilan edildikten sonra siyasi partilerin ziyaret edildiğini, bunun ”uzlaşma çabası değil, kararlaştırılan adayı benimsettirme, kabul ettirme” anlamına geldiği görüşünü savundu; Gül’ün aday gösterilmesini ”AKP’nin dayatması” olarak niteledi.


Bir soru üzerine, “Türkiye artık bir laik demokratik devlet olarak tarif edilmekten çıkıyor ve herkes de bunu içine sindiriyor” diyen Baykal, bir başka soruyu yanıtlarken de MHP’nin Gül’ün Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin önünü açtığını söyledi.


Başbakan Erdoğan ile diyalog konusunda ”iplerin tamamen kopup kopmadığının” sorulması üzerine, Baykal, “Ne münasebet… Gelmek isterse kapımız açık” derken, seçim öncesinde ne söyledilerse şimdi de aynı söylem içinde olduklarını, kimseyi yanıltmadıklarını, yanlış izlenim vermediklerini kaydetti.

1047290cookie-check”Terk edip gitsin’ bir şımarma halidir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.