‘Teörle savaş artık bitmeli’

Haberde özetle şöyle deniyor:

“Başkanlığı döneminde artan insansız uçak saldırılarına kısıtlama kararı alan ve Guantanamo’daki gözetim kampının kapatılması için yeni girişim başlatan Obama, Washington’da siyasi ve askeri liderlere hitap ederken sonsuza kadar küresel bir terörle savaş yürütemeyeceklerini söyledi, ‘Terör örgütlerini etkisiz hale getirmeye yönelik sistemli çabalarımız sürmeli. Ama bu savaş sona ermeli. Bize bunu tarih öğütlüyor. Demokrasi de bunu gerektiriyor’ dedi.”

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAKLARINA DESTEK

Financial Times’ta yazan Micah Zenko, Obama’nın insansız savaş uçaklarının kullanımını savunan bu konuşmayı yapmak zorunda kaldığını, zira başkanlığı döneminde bu saldırıların katlanarak arttığını belirtti.

2002’den bu yana insansız uçaklarla Yemen, Pakistan ve Somali’de savaş dışı bölgelerde 425 saldırının düzenlendiğine dikkat çeken yazar, bunların 50’sinin Bush, 375’inin de Obama döneminde gerçekleştirildiğini, bu saldırılarda yüzde 10-15’i sivil 3,400 kişinin öldürüldüğünü belirtiyor.

Yazar, “Bu Amerika’nın tarihindeki en tek taraflı savaş. İnsansız uçak saldırılarında Amerika, şimdiye kadar bir kayıp bile vermedi” diyor.

1382900cookie-check‘Teörle savaş artık bitmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.