Terminal 5 açıldı

Richard Rogers Partnership tarafından tasarlanan Terminal 5, işlevselliği mükemmel bir şekilde estetik ile birleştirecek şekilde tasarlandı.


27 Mart’tan itibaren yolcular, terminalde ilerlerken aydınlık, havadar ve modern bir ortamda hareket edebilecekler. İngiltere’nin en büyük müstakil binası olan 43 m yüksekliğinde ve 400 m uzunluğundaki ana terminal binasının kaplanması için, 30.000 metrekarenin üzerinde güçlendirilmiş cam kullanıldı.


British Airways’ten yapılan açıklama şöyle:


“Havalimanından hareket eden yolcular, check in sıralarının önemli ölçüde azaldığını ve işlemlerin daha dakik, bagaj bekleme sürelerinin daha kısa olduğunu da görebilecekler. Terminal 5’ten hareket eden yolcuların %80’inden fazlasının rezervasyonlarını ba.com üzerinden ve terminaldeki self servis kiosklarından yapmaları, uçağa gidiş kartlarını yazdırmaları ve yolculuklarını yönetmeleri beklenmekte. Böylelikle, yolcular, terminale vardıklarında ‘seyahat etmeye hazır’ durumda olacaklar ve valizlerini teslim etmek üzere, fast bag drop sistemini kullanacaklar; valizler buradan, British Airways’in, bagaj hizmetlerinde de önemli gelişmeler sağlayacak üstün teknoloji ürünü bagaj sistemine dahil olacaklar.”


Terminal 5’in 1860 metrekarelik perakende kısmında, aralarında Tiffany’s, Harrods, Paul Smith, Mapin and Webb, Links of London, Mulberry, Caviar House and Prunier, Starbucks’ın da yer aldığı 144 markanın mağazası ve restoran yer alacak; ayrıca, Michelin yıldızlı chef’lerinden Gordon Ramsey ilk havalimanı restoranını açacak.


Sadece British Airways yolcularına hizmet verecek olan terminalde, ayrıca, topluca ‘Galleries’ olarak anılan altı yeni lounge da olacak; bu lounge’lar, British Airways’in First, Club World, Club Europe ile Gold ve Silver Executive Club yolcuları için, yeni konfor ve lüks standartları oluşturacak.


4.3 milyar sterline mal olan üstün teknoloji ürünü terminal, British Airways’in modernleşmesi ve büyümesine yönelik benzersiz bir fırsat sunacak.


Sadece British Airways yolcularına hizmet verecek olan terminal, yılda 30 milyon yolcuya hizmet verebilecek.”

811270cookie-checkTerminal 5 açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.