Terör anlaşmalarını değerlendireceğiz'

İçişleri Bakanı Atalay, resmi davetlisi olarak 19-22 Ağustos arasında resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Suriye İçişleri Bakanı Bassam Abdulmajeed ve beraberindeki heyeti resmi törenle karşıladı. 

Bakan Atalay, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, İki ülke arasında geçmişte bazı sorunlar olmasına rağmen son 10 yılda ilişkilerin en ileri düzeyde yürütüldüğüne işaret etti. Atalay, konuk bakan ile yapacakları görüşmelerin, özellikle güvenlik alanındaki bütün konuları değerlendirmek açısından faydalı olacağını belirtti. 

Suriye İçişleri Bakanı Bassam Abdulmajeed ise Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin bölge ülkelerine örnek düzeyde olduğunu belirtti. 

İki ülke arasındaki anlaşmaların içerik ve uygulama açısından önemli olduğuna işaret eden konuk bakan, ilişkilerin "doruk noktasını" yaşadığını vurguladı. 

Abdulmajeed, yapacakları görüşmelerin, "gündemdeki anlaşmaların pratikte daha kolay hayata geçirilmesi yönünde olacağını" vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ileri götürmeyi amaçladıklarını kaydetti.

1176980cookie-checkTerör anlaşmalarını değerlendireceğiz'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.