Terör eylemi yapamadan yakalandılar

Diyarbakır’da yakalandıktan sonra getirildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Luai Sakka, sağlık kontrolünden geçirildi ve Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde nezarethaneye konuldu.


Adliyeye getirildiğinde, ”Deniz ortasında eylem yapacaktım, ama hiçbir sivil Türk’e zarar vermeden” diye bağıran ve tekbir getiren zanlı, adli tabipliğe götürülürken ise saldırıyı geçen cuma günü yapmayı planladığını söyledi.


Zanlının nezarethaneye geri götürüldüğü sırada da ”Türkler zarar görmeyecekti. Sadece ve sadece İsrailliler” dediği duyuldu.


Aynı çalışma kapsamında, Terör örgütü El Kaide üyesi olduğu iddiasıyla Antalya’da yakalanarak İstanbul’a getirilen Suriye uyruklu Hamed Obysi (21) dün tutuklanmıştı.


İZMİR’DE 2 KİŞİ PATLAYICILARLA YAKALANDI
Öte yandan İzmir’in Buca İlçesi Kozağaç mevkiinde bir binaya operasyon yapan terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,PKK üyesi olduğu iddia edilen O.A. (28) ve M.Z’yi (26), O.A’nın eşi ve çocuğuyla yaşadığı evde yakaladı.


Evde, yaklaşık 800 gram plastik patlayıcı ve bomba yapım düzeneklerinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.


M.Z ve O.A’nın yaklaşık 5 yıl önce yurtdışına çıkarak terör örgütü PKK’nın Irak’taki kamplarına gittikleri, burada bombalama ve suikast üzerine özel eğitim aldıkları iddia edildi.

1023480cookie-checkTerör eylemi yapamadan yakalandılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.