Terör operasyonu: 14 tutuklu

Terör operasyonunun üç hafta önce ortaya çıkarılan yolcu uçaklarına saldırı planlarıyla ilgisi bulunmadığı belirtilirken, polis, tutuklamaların istihbarat çalışması sonucu planlanarak yerine getirildiğini açıkladı.


Terör eylemi düzenlediği ya da hazırlığı içinde olduğu şüphesiyle tutuklanan ve Londra’nın merkezinde bir karakolda tutulmakta olan 14 zanlının kimlikleri açıklanmadı.


Tutuklananların büyük bölümünün domuz eti ve alkol satmayan Çin lokantası “Çin Mahallesi Köprüsü”nde tutuklandığı ve lokantayı basan polislerin hiçbir tereddüt ifadesi göstermeden aradıkları zanlılara yönelerek onları derhal tutukladıkları belirtildi.


İngiltere’de, yolcu uçaklarını hedef alacak bir saldırı planının ortaya çıkarılmasıyla birlikte ülkedeki binlerce Müslümanın da şüpheli listesine alındığı açıklanmıştı.


Londra Büyükşehir Polis Teşkilatının terörle mücadele birimi şefi Peter Clarke, BBC’de yayımlanan röportajında, daha önce belirtilenden çok daha fazla sayıda kişinin şüpheli listesinde olduğunu söylemişti.


 

794060cookie-checkTerör operasyonu: 14 tutuklu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.