Terör paranoyası fantazileri de geçti

Polis, “şehir merkezini boşaltma” yetkisi istiyor. NSW Polisi Anti Terörizm Komutanı ve Emniyet Müdür Yardımcısı Andrew Scipione, planın, muhtemel en kötü saldırının gerçekleştirilmesi ihtimaline göre düşünüldüğünü söyledi.
 
“BLACK HAWK” KORUMASI

Anti terörizm eğitimi almış bir özel harekat timi ve bu time ait “black hawk” türü yüksek hareket gücü bulunan bir helikopter, bir terörist saldırı gerçekleştirildiği takdirde kullanılmak üzere Townsville’den Sydney’e sevkediliyor.

Savunma Bakanı Robert Hill, timin Sydney Holsworthy Barracks’a yerleşeceğini, bu sayede anti terör özel güçlerinin hareket kabiliyetinin artacağını söyledi.

Terörizmin saldırmak için büyük kentleri seçtiğini, bu nedenle kentlerin korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Bakan, helikopterli timin gerektiği takdirde Sydney’de her noktaya birkaç dakika içinde ulaşabileceğini söyledi. Bakan, timin Brisbane ve Melbourne’un ortasında ve Canberra’ya yakın olmasının da avantaj olduğunu dile getirdi.

Black Hawk helikopterleri saldırı amaçlı kullanılabiliyor ve tam techizatlı 11 komando taşıyabiliyor. Helikopterde 7.62 çapında iki makineli tüfek ve 20 füze atabilen saldırı sistemine sahip.

FOTOĞRAF: Black Hawk’lı özel harekat timi

1112190cookie-checkTerör paranoyası fantazileri de geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.