Terör paranoyası havalimanında

Hvalimanı’nda aralarında Avustralya’ya uyuşturucu sokma girişimi suçundan 8 yıl hapis yatmış bir kişi de olmak üzere, geçmişte ciddi suçlar işlemiş çok sayıda eski sabıkalının çalıştığı belirlendi.
 
Gümrük Müdürlüğü’nün hazırladığı gizli raporda, bavulları x-ray’dan geçiren güvenlik görevlileri arasında da hırsızlık, silahlı saldırı, adam dövme gibi suçlardan mahkum olmuş kişiler bulunduğu kaydedildi.

Ulaştırma Bakanlığı, geçen bir yıl içinde ülke çapında 50 havaalanı görevlisinin sabıkaları dolayısıyla ya işlerine son verildiğini, ya da başka görevlere atandığını açıkladı. Ulaştırma Bakanı John Anderson, görevine son verilenlerden hiçbirinin terörizm şüphelisi olmadığını söyledi. 

Raporda bazı havalanı görevlilerinin Sydney’in doğu semtlerinde faaliyet gösteren suç çeteleri ile işbirliği yaptığı ve bagaj görevlilerini bu suç çetesine katılmaya teşvik ettiği ileri sürüldü. Bu görevlilerden birinin halen görevine devam ettiği ve diğer görevlilerin uyuşturucu ihtriyacını karşıladığından şüphelenildiği vurgulandı. Bu görevlinin geçmişte silahlı saldırı sabıkası bulunduğu bildirildi.

Gümrük Müdürlüğü’nün hazırladığı gizli raporun bir kopyası, Federal Polise de gönderildi. Federal Polis makamlarının raporu incelediği açıklandı.

Geçen yıl Eylül ayında hazırlanan gizli rapor, ilk kez geçen hafta The Australian Gazetesi’nde yayınlandı. Adalet Bakanı Chris Ellison, Sydney Havaalanı Genel Müdürü Max Moore-Wilton ve Qantas, gazetede yayınlandığı güne kadar rapordan haberleri olmadığında ısrar etti. Gazetenin konuştuğu ve adını açıklamadığı bir gümrük yetkilisi, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 8 yıl hapis yatan görevlinin bulunduğu hassas görevden alınarak havaalanı içinde, görevini kötüye kullanma imkanı bulunmayan başka bir işe verildiğini söyledi. 

1108220cookie-checkTerör paranoyası havalimanında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.