Terör paranoyasında önlemler artıyor

Opera House’da üst araması başlıyor. Fairfax gazetelerinde çıkan haberlere göre 1 Eylül’den itibaren Sydney Opera House’a gezmeye gidenlerin üzeri ve çantaları aranacak.

Bu tarihten itibaren güvenlik görevlilerinin isteklerine karşı çıkanların binaya girişlerine izin verilmeyecek ve kişinin binaya grime yasağı 3 ay sürebilecek.  NSW Başbakanı Morris Iemma, Opera House’da bu ayın sonunda dünyanın en büyük şirketlerini genel müdürülerinin katılacağı uluslararası bir konferans yapılacağını, bu önemli binanın korunması gerektiğini söyledi.

NSW Muhalefet Polis Sözcüsü Mike Gallacher ise Opera House’da üst araöması yapılmasının turistleri binayı gezmekten caydıracağını öne sürdü. Gallacher, “Sydney Opera House’da, Sydney Havaalanı dış hatlar servisindeki güvenlik önlemleri gibi önlemler almaya gerek yok” dedi.

MÜSLÜMAN OKULLARINA DENETİM

Öte yandan Müslüman okullarının Avustralya şartlarına göre eğitim verilmesi istendi. İşçi Partisi, hükümetin ülkede eğitim veren 29 İslami okula “arkadaşlık” ve “hoşgörü”ye vurgu yapmaları için baskı yapmasını istiyor. Fedral Muhalefet, dini aşırılığı teşvik eden okullara yapılan hükümet yardımlarının kesilmesini de istedi.

Muhalefet Lideri Kim Beazley, Başbakan Howard’ın gelecek ay Müslüman Liderlerle düzenleyeceği zirvede İslami okullardaki eğitim konusunun da ele alınması gerektiğini söyledi. Beazley, Avustralya’da eğitim veren 29 İslami okulun Avustralya değerlerine saygılı, hoşgörü, çeşitlililk ve arkadaşlık değerlerine uygun eğitim yapmaları gerektiğini söyledi.

Ülke çapındaki 29 İslami okulda 12 bin 800 öğrenci okuyor ve her birine yılda 1.6 milyon Dolar hükümet yardımı yapılıyor.

1112790cookie-checkTerör paranoyasında önlemler artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.