‘Teröre destek veren de teröristtir!’

Muhalefetten gelen yapıcı eleştirileri saygıyla karşıladığını ve bundan da nasibini aldığını, vatanı ve milleti adına almak durumunda olduğunu kaydeden Erdoğan, ”Özellikle bu yaklaşımı çok aradım, ama bu yaklaşımı, maalesef aradığım oranda bulamadım” diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin 22 Temmuz milletvekili seçiminde bazı bölgelerden aldığı oyu ”emanet” olarak niteleyenlere seslenerek, ”Partim için ’emanet oylar’ ifadesini kullananlar, eğer kendilerine güveniyorlarsa parti olarak seçime girseydiler, niye giremediler?” dedi.


Anayasada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının tanımlandığını, işin bittiğini, bunun üzerinde spekülasyona gidilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:


”Etnik milliyetçiliğe biz karşıyız, bölgesel milliyetçiliğe karşıyız, dinsel milliyetçiliğe de karşıyız. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında biriz, beraberiz. 780 bin kilometrekareyle Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hepimiz aynı muameleye tabiyiz.”


Başbakan Erdoğan, faiz konusundaki rakamlarla halkın aldatıldığını belirterek, iktidara geldiklerinde yüzde 64 olan nominal faiz yüzde 17-19 aralığına çektiklerini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Maliye Bakanlığı döneminde yüzde 40 olan reel faizin ise şimdi yüzde 8 olduğunu ifade etti.


Erdoğan, ”Bunu görmemezlikten gelemezsiniz” dedi.

1047740cookie-check‘Teröre destek veren de teröristtir!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.